Menu
 

CSP: Gadu pēc augstskolas pabeigšanas strādā četri no pieciem absolventiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

2018.gada nogalē 81,4 % no 2017. gada absolventiem bija nodarbināti, savukārt reģistrēto bezdarbnieku statusā bija 2,9 % absolventu, bet ekonomiski neaktīvo – 8,2 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati.

Nodarbinātības ziņā līderi bija Valsts robežsardzes koledžas un Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas 2017. gada absolventi, kas visi pēc studiju beigšanas strādāja. Vairāk nekā 90 % absolventu bija nodarbināti gadu pēc izglītības iegūšanas šajās augstākās izglītības iestādēs – Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā, Valsts policijas koledžā, LU Rīgas Medicīnas koledžā, LU P. Stradiņa medicīnas koledžas Rēzeknes filiālē, Rīgas 1. medicīnas koledžā, Grāmatvedības un finanšu koledžā.

Latvijas lielākajās augstskolās visaugstākais nodarbinātības līmenis bija Latvijas Lauksaimniecības universitātes absolventu vidū (89 %), kam sekoja Latvijas Universitāte ar 85 % un Rīgas Tehniskā universitāte ar 81 %.

11 Latvijas augstskolu absolventu – reģistrēto bezdarbnieku īpatsvars bija augstāks par 2018. gadā reģistrēto bezdarbnieku īpatsvaru Latvijas darbspējas vecuma iedzīvotāju skaitā 5,1 %.

Piecu augstāko izglītības iestāžu – Vadības koledžas, Olaines mehānikas un tehnoloģijas koledžas, Sociālās integrācijas valsts aģentūras, Banku augstskolas Uzņēmējdarbības koledžas un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas – absolventu – bezdarbnieku īpatsvars pārsniedza pat 10 %.

2018.gadā nodarbinātības līderi bija lauksaimniecības un izglītības nozares absolventi – 90,3 % lauksaimniecības programmu un 89,3 % izglītības programmu absolventi bija nodarbināti gadu pēc absolvēšanas. Šīs gan ir programmas ar zemāko absolventu skaitu salīdzinājumā ar citām programmām. Savukārt retāk nākamajā gadā pēc studiju absolvēšanas strādāja humanitāro zinātņu un mākslas programmu, kā arī sociālo zinātņu, komerczinību un tiesību programmas absolventi (nodarbinātības līmenis attiecīgi – 73,2 % un 79,5 %).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.