Menu
 

Starptautiskā keramikas mākslas simpozija ietvaros Ikšķilē atklās keramikas cepli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

No 8. līdz 17. septembrim Latvijas Mākslas akadēmija rīko starptautisku keramikas mākslas simpoziju “Dialogs 2020”. Šogad simpozijā piedalās 23 mākslinieki un mākslas augstskolu studenti no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Vācijas un  Latvijas. Organizatori informēja, ka programmā paredzēts radošais darbs, pieredzes apmaiņa, paraugdemonstrējumi un meistarklases.

Simpozija nosaukums “Dialogs” atklājas vairākos koncepcijas aspektos.  Dialogs starp dažādām kultūrām, dialogs starp profesionāliem māksliniekiem un studentiem, mākslinieka dialogs ar materiālu, keramikas materiāla dialogs ar laikmetīgo formu un citas spontānās dialoga iespējas, kuras māksliniekiem piedāvā simpozijs.

Latvijas Mākslas akadēmijai Ikšķilē pieder Jāņa Kugas māja – darbnīca, kur pēdējā laikā katru gadu notiek studentu vasaras plenēri. 15.septembrī simpozija ietvaros paredzēti īpašas konstrukcijas  “buro-box” keramikas malkas cepļa atveršanas svētki.

Keramikas materiāla apdedzināšanu līdz  1300oC grādiem tradicionāli izmanto Austrumos, īpaši populāras cepļu konstrukcijas ir Japānā un Ķīnā. Malkas apdedzinājuma atklāta uguns piešķir keramikai īpašu šarmu, ar to var panākt interesantus efektus.

Latvijas Mākslas Akadēmijas keramikas katedras rīkotie starptautiskie radošie projekti notiek ikgadēji kopš 2001. gada.  Starptautisko projektu  mērķis ir uzturēt kontaktus un veicināt sadarbību starp dažādu valstu māksliniekiem, mākslas pedagogiem un augstskolām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.