Menu
 

Foto: Ķekavā noskaidroti karikatūru konkursa uzvarētāji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Melita Šaule Foto – Melita Šaule

Noslēdzies mākslinieka un karikatūrista Edgara Ozoliņa piemiņai veltītais skolēnu karikatūru zīmēšanas konkurss “Pa-smejies!”, kas norisinās jau vienpadsmito gadu un kurā piedalījās skolēni no visas Latvijas. Konkurss. Šogad konkursa tēma bija “Reiz uz vientuļas salas”, kas savu aktualitāti apstiprināja ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā.

Ķekavas novadpētniecības muzeja pārstāve Melita Šaule pastāstīja, ka šogad  konkursā tika iesūtīti 143 darbi. Tos vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Latvijā labākie karikatūristi Gatis Šļuka, Kristaps Auzenbergs, Dzintars Melnis, Zemgus Zaharāns, Jūlija Bulikina un mākslinieks Armīns Ozoliņš.

Trešdien uz konkursa noslēgumu bija ieradušies dalībnieki un skolotāji no deviņām Latvijas skolām – privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97”, Ķekavas vidusskolas, Rīgas Juglas vidusskolas, Jūrmalas Mākslas skolas, Alūksnes Mākslas skolas, Ziemeļvalstu ģimnāzijas, Riebiņu vidusskolas, Olaines 2.vidusskolas, kā arī Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību skolas. Tika apbalvoti skolēni, kuri ieguva atzinības un godalgas.

Galvenās godalgas ieguvējiem tika pasniegtas karikatūrista Edgara Ozoliņa piemiņas balva un dāvanu karte no studijas “Karikatūristi.lv”. 1.-4.klašu grupā Galvenā godalga tikai piešķirts Vintrai Griškai no Alūksnes Mākslas skolas 2.klases, godalga – Aļonai Novikai no Jūrmalas Mākslas skolas 1.klases, bet atzinību izpelnījās Annika Greģe-Staltmane no Rīgas Juglas vidusskolas 3.klases.

5.-7.klašu grupā: Galvenā godalga – Rihards Ozoliņš (Alūksnes Mākslas skola 5. klase), godalga – Wei Dai (Ziemeļvalstu ģimnāzija 7.a klase), atzinība – Madara Klovāne (Ķekavas vidusskola, 6.a klase). 8.-9. klašu grupā: Galvenā godalga – Kārlis Knospiņš (Privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”, 9. klase), godalga – Monta Lokmane (Ķekavas vidusskola, 8.b klase), atzinība – Anna Madara Pimanova (Alūksnes Mākslas skola 9. klase). 10.-12. klašu grupā: Galvenā godalga – Jānis Bārbals (Ķekavas vidusskola, 10.b klase), godalga – Samanta Gabranova (Ķekavas vidusskola, 10.a klase), atzinības – Sintija Markeviča (Ķekavas vidusskola, 10.a klase) un Anastasija Ignatjeva (Olaines 2.vidusskola, 10.a klase).

Īpašo skatītāju simpātijas balvu saņēma Ksenija Kozlovska no Olaines 2. vidusskolas. Tradicionāli ik gadu tiek pasniegta arī Edgara Ozoliņa balva kādam profesionālam karikatūristam. Šogad šo balvu saņēma māksliniece, karikatūriste un konkursa žūrijas locekle Jūlija Bulikina.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.