Menu
 

Par Baldones novada pašvaldības policijas priekšnieku iecelts Mareks Zālītis

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Baldones novada dome par novada pašvaldības policijas priekšnieku iecēlusi iepriekš policijas priekšnieka vietnieka amatā strādājušo Mareku Zālīti.

Zālītis pretendēja uz šo amatu pašvaldības izsludinātajā konkursā un tika atzīts par labāko no diviem kandidātiem.

Konkursā izvirzītās prasības bija atbilstība likumam "Par policiju", augstākā izglītība, vēlams tiesību zinātnē, vēlamas apmācības bērnu tiesību aizsardzībā, kā arī pieredze darbā tiesību aizsardzības iestādē ne mazāk kā trīs gadi, vēlams vadošā amatā.

Pretendentam bija jābūt nevainojamai reputācijai, izpratnei par pašvaldības policijas funkcijām, jāpārzina pašvaldības policijas darbu reglamentējošie normatīvie akti, jāprot organizēt darbs un vadīt kolektīvu, kā arī jābūt attiecīgām valodu zināšanām.

Baldones novada pašvaldības policijas priekšniekam ir jāvada pašvaldības policijas darbs, jāplāno, jāorganizē, jāvada un jākontrolē likumpārkāpumu profilakses un sabiedriskās kārtības nodrošināšanas pasākumu izpilde, jāizvērtē pakļautībā esošo darbinieku darbs.

Tāpat viņam jāsniedz atbildes uz fizisku un juridisku personu iesniegumiem par pašvaldības policijas kompetencē esošiem jautājumiem, jāsniedz priekšlikumi pašvaldībai par pašvaldības policijai nepieciešamās materiāltehniskās bāzes uzlabošanu, jānodrošina pašvaldības policijas personāla atlase un jāveic daudzi citi pienākumi.

Baldones novada pašvaldības policijas priekšnieka darba alga viņam noteikta 1008 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.