Menu
 

LFF pārtrauc sezonu vairākās līgās un visās jaunatnes čempionāta vecuma grupās

  • Autors:  LETA
Foto - LFF Foto - LFF

Saistībā ar otrdien, 13.oktobrī, pieņemtajiem grozījumiem Ministru kabineta (MK) noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai Latvijas Futbola federācija (LFF) apstiprinājusi sezonas pārtraukšanu vairumā Latvijas futbola līgu un Latvijas jaunatnes čempionātā, ziņo LFF.

Jaunākās izmaiņas valdības noteikumos nosaka, ka no 17.oktobra līdz 6.novembrim būs aizliegta sporta pasākumu organizēšana. Šis aizliegums gan nebūs attiecināms uz starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sacensībām pieaugušajiem.

Tādējādi sezonu turpināt varēs "Optibet" virslīgas čempionāta un Latvijas sieviešu futbola līgas komandas, kas ir augstākās Latvijas futbola līgas vīriešiem un sievietēm. Pēc pārrunām ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), kā arī komunikāciju ar MK sezonu varēs turpināt arī Latvijas kausa izcīņa vīriešiem, jo gaidāmajā turnīra ceturtdaļfināla etapā savā starpā sacentīsies vienīgi virslīgas pārstāvji.

Savukārt turpmākā sezonas gaita pašlaik tiek pārtraukta Latvijas 1., 2. un 3.līgas čempionātos, Latvijas sieviešu futbola 1.līgā, virslīgas dublieru čempionātā, Latvijas atklātajā veterānu čempionātā un visās Latvijas jaunatnes čempionāta vecuma grupās. Pašlaik līdz turpmākam attiecīgam paziņojumam ir apturēts arī virslīgas čempionāts telpu futbolā.

Drīzumā LFF jaunatnes un pieaugušo sacensību organizatoriskajās komitejās skatīs jautājumus par atlikušo čempionātu spēļu aizvadīšanas iespējām.

Jaunākās izmaiņas MK noteikumos tāpat nosaka, ka no 17.oktobra līdz 6.novembrim būs aizliegtas kolektīvas sporta nodarbības un treniņi iekštelpās. Kolektīvi amatieru sporta pasākumi varēs notikt tikai ārā, neizmantojot ģērbtuves. Klātienē interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmas apguve varēs notikt tikai individuāli.

Jau iepriekš vēstīts, ka saistībā ar izmaiņām noteikumos virslīgas sacensībās maksimālais skatītāju skaits ir noteikts ne vairāk kā 30% apjomā no fiksētā personalizēto sēdvietu skaita stadionā un ne vairāk kā noteikts noteikumos (1000). Skatītāju stāvvietas tiek aizliegtas. Ņemot vērā infekcijas izplatību konkrētajā reģionā, līdz sezonas beigām Daugavpilī virslīgas spēles notiks bez skatītājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.