Menu
 

Ādažu novada domes "Jauno uzņēmēju konkursa" ietvaros radīti inovatīvi produkti no priežu čiekuriem un jaunajiem dzinumiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šā gada rudenī uzņēmēja  Sandra Landratova pabeigusi projekta “Priedes čiekuru un jauno dzinumu inovatīvie produkti” īstenošanu. Projekts īstenots Ādažu novada domes līdzfinansēta konkursa “Jauno uzņēmēju konkursa 2018” ietvaros, liecina informācija novada pašvaldības vietnē.

Projekta mērķis bija izcelt vietējo augu – priedes produktu – garšas unikalitāti; piedāvāt bērniem un pieaugušajiem jaunas garšas veselībai un uztura daudzveidībai, izmantojot priedes produktus – zaļo čiekuru zapti, priežu un jauno dzinumu sukādes, priežu sīrupa marmelādi un čiekurus šokolādē, kā arī, popularizējot produkta augšanas un ražošanas vietu – Ādažus, piedāvāt jaunas garšas produktus arī vietējiem pārtikas ražošanas uzņēmumiem.

Projekts īstenots ar domes līdzfinansējumu 1974 eiro un pašas uzņēmējas līdzfinanējumu 726 eiro apmērā. Priežu produktus varēs iegādāties veikalos “Ādažu pērle”, “Riija” un “Mūsmājas”, kā arī sazinoties privāti “Facebook” vai “Instagram” @ciekurzapte.

“Sandrai ar savu neatlaidību ir izdevies radīt produktu, kas Latvijas simtgadē popularizē Latvijas garšu, kas līdz šim nav bijusi pietiekami novērtēta. Patiess prieks, ka inovatīvie priežu produkti tapuši pie mums, Ādažos!” teikts pašvaldības paziņojumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.