Menu
 

Piektdien sākti 47 administratīvā pārkāpuma procesi par aizliegtu pulcēšanos un privātu pasākumu rīkošanu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Piektdien, Pirmajos Ziemassvētkos, Latvijā sākti 47 administratīvā pārkāpuma procesi par Covid-19 pandēmijas dēļ aizliegtu pulcēšanos un privātu pasākumu rīkošanu, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Policija arī svētkos turpina sekot līdzi tam, lai iedzīvotāji ievērotu valstī noteiktos ierobežojumus, tiek veiktas preventīvas pārbaudes un reaģēts uz saņemto informāciju. Kopumā piektdien par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu sākti 94 administratīvo pārkāpumu procesi.

Tostarp ir sākti 47 administratīvā pārkāpuma procesi par pulcēšanos un privātu pasākumu rīkošanu, viens par pašizolācijas neievērošanu, 12 procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu. Vēl 31 process sākts par "Covidpass.lv" anketas neaizpildīšanu, bet trīs - par citiem pārkāpumiem.

Likumsargi uzsver, ka viņu mērķis nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par noteiktajiem ierobežojumiem, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos drošības pasākumus.

VP aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un rūpēties ne tikai par savu, bet arī apkārtējo veselību un dzīvību un svētkus pavadīt droši, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un drošības pasākumus, lai Covid-19 izplatība mazinātos.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, līdz 11.janvārim valstī ārkārtējās situācijas laikā ieviesti pastiprināti epidemioloģiskās drošības pasākumi un pulcēšanās ierobežojumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.