Menu
 

Konkursa "Biznesa skices" finālā iekļūst Babītes un Ķekavas vidusskolu komandas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - projektubanka.lv Foto - projektubanka.lv

Līdz 4. martam vietnē "biznesaskices.projektubanka.lv" ikviens aicināts atbalstīt jauniešu ilgtspējīga biznesa projektus – konkursa “Biznesa skices” 10 finālistus, starp kuriem ir iekļuvusi vidusskolēnu komanda no Babītes un Ķekavas. Sabiedrības vērtējums, ko veidos balsu skaits un ieguldītais finansējums, palīdzēs noskaidrot "Swedbank", "Junior Achievement Latvia" (JAL) un Projektu bankas organizētā konkursa uzvarētājus un vairāk nekā 6000 eiro lielā naudas balvu fonda ieguvējus, kā arī veicinās vidusskolēnu mācību uzņēmumu ideju īstenošanos.

No 83 konkursam iesniegtajiem biznesa plāniem labāko desmitniekā žūrija iekļāvusi Babītes vidusskolas skolnieču izveidotās apgleznotas krūzes ar jūras ainavu estētiskam baudījumam attālinātajā un vienmuļajā ikdienā (“Krūze un Jūra”), kā arī Ķekavas vidusskolas jauniešu radīto ilgtspējīgu kredītkaršu turētāju no koka elegantā dizainā jeb “kociņmaciņu”.

Finālā iekļuvuši arī Daugavpils, Madonas, Rīgas, Valmieras un Ventspils vidusskolēnu mācību uzņēmumu projekti.

“Swedbank” konkurss “Biznesa skices” ir biznesa plānošanas sacensība to vidējās izglītības iestāžu vecāko klašu un kursu audzēkņiem, kuru skolās izmanto “Junior Achievement Latvia” mācību metodi "Skolēnu mācību uzņēmums". Visi konkursa dalībnieki iegūs vērtīgas biznesa zināšanas un iemaņas, un trīs labākās komandas saņems reālas naudas balvas sava biznesa uzsākšanai (1. vieta – 3000 eiro, 2.vieta – 2000 eiro, 3. vieta – 1000 eiro).

Par komandas veiksmīgu dalību konkursā jeb, iegūstot 1., 2., vai 3. vietu, to konsultējošie skolotāji līdz ar gandarījumu par audzēkņu panākumiem saņems naudas balvu 200 eiro apmērā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.