Menu
 

Latvijas dāmu izlases kandidāšu skaitā astoņas Stopiņu un divas Salaspils handbolistes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Handbola federācija Foto - Latvijas Handbola federācija

Nesen atjaunotā Latvijas dāmu handbola izlase aizvadītajā nedēļas nogalē devās uz pirmo sabraukumu, lai gatavotos 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, kas sāksies jau aprīlī. Māra Cibuļska un Ivitas Asares trenētās izlases paplašinātajā 39 kandidāšu sarakstā iekļautas astoņas Stopiņu NHK un divas Salaspils sporta skolas komandas spēlētājas.

Stopiņu klubu valstsvienībā pārstāv vārtsardzes Baiba Baumane un Valērija Iļjuhina, kā arī Elza Seržante, Darja Savčenko, Daina Sergejeva, Lana Nikolajeva, Kristīne Dzenīte un Evija Šteinberga. Savukārt no Salaspils vienības uz vietu izlasē pretendēs Dace Potapova un Renāte Salmane, liecina Latvijas Handbola federācijas informācija.

Izlases galvenais treneris Māris Cibuļskis atzinis, ka lielu ietekmi uz spēlētāju sportisko formu ir atstājis fakts, ka šobrīd Latvijas čempionāts virslīgā sievietēm ir apturēts Covid-19 ierobežojumu dēļ (spēles nav notikušas kopš novembra sākuma), tāpēc izteikti ir redzams spēļu prakses trūkums.

“Protams, sākot nometni, bija daudz neskaidrību – par meiteņu fizisko un morālo sagatavotību, par vēlmi, iespējām spēlēt, trenēties un ziedot laiku tieši izlases vajadzībām. Šobrīd neviena no spēlētājām nav profesionāla, tāpēc dalība izlasē ir jābalansē ar privāto dzīvi,” atzina treneris.

“Galvenie uzdevumi šajā treniņnometnē bija noskaidrot spēlētāju individuālo sagatavotību, atrast saderību starp spēlētājām, kā arī atrast savstarpējo sapratni komandā gan uz laukuma, gan ārpus tā.

Šobrīd jau ir gandrīz izkristalizējies sastāvs, kas varētu turpmāk piedalīties sabraukumos un spēlēs. Protams, bija arī spēlētājas, kas nevarēja ierasties, tāpēc nākamajā nometnē skatīsimies, kā viņas iekļaujas mūsu spēles koncepcijā. Šajā sabraukumā spēlējām arī "sparinga" spēles, lai saprastu spēlētāju savstarpējo saderību un kāda kopumā šobrīd ir mūsu spēle,” norādījis M.Cibuļskis, kura mērķis esot izveidot modernu un dinamisku komandu, kas spēlē ātru handbolu.

Latvijas dāmu izlases nākamais sabraukums plānots pēc trim nedēļām, informēja federācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.