Menu
 

Siguldā sāks gājēju pāreju un gājēju celiņa izbūvi pie Raiņa parka

  • Autors:  LETA
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Siguldā sāks gājēju pāreju un gājēju celiņa izbūvi pie Raiņa parka un uzlabos gājēju pārejas Ausekļa ielā, informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Lai uzlabotu gājēju drošību, šovasar Siguldā notiks vairāku gājēju pāreju izbūve. Uz Parka ielas tiks izveidotas marķētas gājēju pārejas - viena pretī Raiņa parka ieejai uz mazo bērnu batutu, otra pretī ieejai pie skeitparka. Raiņa parka pusē tiks izbūvēta arī gājēju ietve, sākot no Ata Kronvalda ielas līdz ieejai Raiņa parkā pretī bērnu batutam. Tiks izbūvēta gājēju ietve arī Oskara Kalpaka ielā Raiņa parka pusē no Raiņa līdz Parka ielai ar pagriezienu uz Parka ielu līdz ieejai pie skeitparka Raiņa parkā. Papildus tiks sakārtots automašīnu stāvlaukums Parka ielā pie Raiņa parka - ar marķējuma palīdzību atzīmētas automašīnu stāvvietas.

Kā norādīja Brikmane, uz gājēju pārejām drošība tiks uzlabota arī Ausekļa ielas un Raiņa ielas krustojumā, kā arī gājēju pārejai starp Raiņa parku un ūdenstorni uz Ausekļa ielas, pārbūvējot šīs gājēju pārejas. Ausekļa un Raiņa ielas krustojuma gājēju pārejai vidū tiks izbūvēta drošības saliņa. Savukārt, pārbūvējot gājēju pāreju Ausekļa ielā starp Raiņa parku un ūdenstorni, tā tiks izveidota uz pacēluma.

Patlaban izsludināti iepirkumu konkursi būvdarbu veikšanai. Tiklīdz būs zināmi konkursu rezultāti, notiks līgumu slēgšana un varēs sākt būvdarbus, piebilda Brikmane.

Papildus pašvaldība sākusi transportlīdzekļu satiksmes un gājēju plūsmas mērījumus uz Nurmižu ceļa, kas ir valsts vietējās nozīmes autoceļa Sigulda-Vildoga-Līgatne posms. Mērījumi tiks veikti Nurmižu ceļa un Nākotnes ielas krustojumā un pēc tam tiks iesniegti VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Ja analīzes rezultāti būs atbilstoši Latvijas Valsts standartam, tad LVC varēs izsniegt pašvaldībai atļauju uz sava īpašuma izbūvēt gājēju pāreju Ķiparu iedzīvotāju drošai ceļa šķērsošanai, bet ja analīzes dati liecinās par pretējo, visticamāk, pašvaldībai saskaņojums netiks sniegts.

Saskaņā ar VSIA "Latvijas valsts ceļi" izvērtējumu pašvaldība Nurmižu ceļa un Nākotnes ielas krustojumā vai nu izbūvēs gājēju pāreju, vai arī sāks procedūru, lai pēc ceļa seguma sakārtošanas Siguldas pilsētas robežās pārņemtu Nurmižu ceļa posmu un izbūvētu gājēju pāreju. "Tomēr svarīgi atzīmēt, ka šis process varētu būt gana laikietilpīgs," sacīja Brikmane.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.