Menu
 

Veikalā Pierīgā konstatēta nelegālo akcīzes preču tirdzniecība

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustratīvs foto – www.pexels.com Ilustratīvs foto – www.pexels.com
Veikalā Pierīgā konstatēta nelegālo akcīzes preču tirdzniecība; atsavināti apmēram 87 litri spirta un 13 000 cigarešu, informē Valsts policijā.
 
Valsts policija bija saņēmusi informāciju no iedzīvotājiem par to, ka kādā veikalā Olaines iecirkņa apkalpojamā teritorijā līdzās dažādiem pārtikas produktiem tiek tirgotas arī nelegālās akcīzes preces. Reaģējot uz šīm ziņām, Valsts policijas Olaines iecirkņa policisti veica izmeklēšanas darbības un kopumā deviņas kratīšanas gan veikalā, gan ar to saistītu personu nekustamajos īpašumos un automašīnās, kā rezultātā saņemtā informācija par nelegālā alkohola tirdzniecību apstiprinājās.
 
Kratīšanu laikā, kas tika veiktas šā gada 19.maijā, tika konstatēti un izņemti vairāk nekā 87 litri spirta un apmēram 13 000 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Tāpat atsavināta skaidra nauda – 100 000 eiro, kas, visticamāk, iegūta noziedzīgā ceļā. Saistībā ar nelegālo akcīzes preču apriti tika aizturētas divas personas, informē policijas pārstāvji.
 
Olaines iecirknī ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas – par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, norāda policijā.
 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.