Menu
 

Brāļi Dukuri arī Pekinā netiek pie olimpiskajām medaļām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis, IBSF Foto - Viesturs Lācis, IBSF

Arī Pekinā titulētajam Siguldas skeletonistam Martinam Dukuram sapnis par olimpisko zelta medaļu palika nepiepildīts. Turklāt, tāpat kā pirms četriem gadiem Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, arī šoreiz gan Martins, gan viņa vecākais brālis Tomass palika bez medaļām – attiecīgi septītā un devītā vieta.

Jāatgādina, ka pēc diviem ceturtdienas braucieniem Martins Dukurs ieņēma sesto vietu, bet Tomass Dukurs – astoto. Visai pārliecinošās līderpozīcijas bija vācietis Kristofers Grothērs, no kura tuvākais sekotājs, vēl viens Vācijas skeletonists Aksels Jungs atpalika par 0,70 sekundēm, Martins – par 0,91 un Tomass – par 1,22 sekundēm. Toties no trešās pozīcijas abus siguldiešus šķīra attiecīgi 0,16 un 0,47 sekundes.

Trešajā braucienā piektdien Jaņcjinas trasē Grothērs atkal bija ātrākais un vēl vairāk palielināja pārsvaru pār konkurentiem. Toties cīņa par abām pārējām medaļām kļuva vēl saspringtāka. Martins Dukurs ar ceturto labāko laiku pakāpās uz piekto pozīciju, no vicelīdera Junga pirms pēdējā mēģinājuma atpalika par 0,30 sekundēm un no trešās pozīcijas īpašnieka Aleksandra Tretjakova – tikai par 0,07 sekundēm.

Tomass Dukurs šoreiz bija desmitais un saglabāja astoto pozīciju, taču no pirmā trijnieka jau atpalika ievērojami.

Diemžēl pēdējais brauciens abiem siguldiešiem bija vissliktākais. Martins ar vairākām kļūmēm  trasē finišā bija tikai trīspadsmitais un noslīdēja uz septīto pozīciju. Savukārt Tomasam desmitais laiks, un viena zaudēta pozīcija – visticamāk, viņa pēdējās olimpiskajās spēlēs devītā vieta.

Cīņā par zelta medaļu nepārspēts palika Kristofers Grothērs, kaut gan pēdējā braucienā viņš bija tikai sestais. Grothērs nodrošināja Vācijai piekto zelta medaļu piecās Jaņcjinas trasē notikušajās olimpiskajās sacensībās, turklāt viņa valstij vēl viena dubultuzvara – sudraba medaļu ieguva Aksels Jungs, kurš summā atpalika par 0,66 sekundēm. Bronzu negaidīti ieguva Ķīnas skeletonists Veņaņs Jans (+0,76 s), kurš pēdējā mēģinājumā apsteidza Tretjakovu.

M.Dukurs olimpiskajam čempionam summā zaudēja 1,75 sekundes, bet T.Dukurs – 2,20 sekundes.

Naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika pirmos divus braucienus veica skeletonistes. Par sacensību līderi pēc pirmās dienas negaidīti kļuva Žaklīna Narakota no Austrālijas, bet vienīgā Latvijas pārstāve Endija Tērauda ieņem 20.vietu 1,79 sekundes aiz līderes. Trešais un ceturtais brauciens paredzēts sestdien.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.