Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai, jūsuprāt, nākamajai apkures sezonai jāsāk gatavoties jau tagad? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Nākamā apkures sezona, ekspertu vērtējumā, liek uzdot virkni būtisku jautājumu jau tagad, proti, vai pietiks kurināmā, cik tas maksās, kā palielināt energoefektivitāti un ko var paspēt izdarīt, lai apkurē pārietu uz atjaunojamajiem energoresursiem. Viens no satraucošākajiem jautājumiem ir augstās energoresursu cenas un kā tās ietekmēs visas tautsaimniecības nozares. Taču, it kā ar to vien būtu par maz, ir jātiek skaidrībā arī ar to, kā apkures plāni atbilst virzībai uz Eiropas Zaļo kursu.

Nākamo apkures sezonu Latvijā varētu dēvēt par lielāko īstermiņa izaicinājumu pēdējo 30 gadu laikā. Būtiski apkures sezonu ietekmēs Latvijas lēmums atteikties no Krievijas gāzes, kas prasa steidzamu rīcību, lai rastu dabasgāzei alternatīvus energoresursu avotus.

Anita

Par to noteikti jādomā, jo gaidāmais cenu kāpums ietekmēs ikvienu mājsaimniecību. Būtu lietderīgi veidot uzkrājumus, ja vien ir tāda iespēja. Ar tiem varēs norēķināties par komunālajiem maksājumiem, pasargājot sevi no iespējamajiem parādiem.

Andris

Manam mājoklim ir ierīkota gāzes apkure, tāpēc es īsti nezinu, kā varu sagatavoties apkures sezonai. Varbūt tikai morāli jāgatavojas, jo rēķini par gāzi noteikti būs lielāki.

Aleksandrs

Jā, protams! Tiem, kas jau iepriekš nav sagatavojušies nākamajai apkures sezonai, šis ir pēdējais brīdis, lai to izdarītu.

Andris

Mans viedoklis ir, ka vajag gatavoties jau tagad – krāt naudu apkurei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.