Menu
 

Apstiprināts Siguldas novada Goda zīmes dizains

  • Autors:  www.sigulda.lv
Ilustrācija - twitter.com/sigulda_aizrauj Ilustrācija - twitter.com/sigulda_aizrauj

Siguldas novada pašvaldības Apbalvojumu komisija, apkopojot iedzīvotāju balsojumu, noteikusi labāko Goda zīmes dizainu, ko turpmāk pasniegs Goda dienā, izsakot pateicību novadniekam par nozīmīgiem ieguldījumiem Siguldas novada attīstībā vai sabiedriskajā dzīvē. Par labāko Goda zīmi kā iedzīvotāju, tā Apbalvojuma komisijas vērtējumā ir atzīta mākslinieces Baibas Jirgenas izstrādātā skice.

Goda zīmes kompozīcija veidota, zīmē iestrādājot 8 starus, kuri vienlaicīgi simbolizē novada septiņus pagastus un Siguldas pilsētu, astoņas pilis un muižas, kā arī četras debespuses. Vienlaikus zīmē iestrādāts arī viens no senākajiem simboliem – Saules zīme, taču dizaina pamatā izmantota Siguldas novadam raksturīgā simbolika – ievziedi un lapa. Novada nozīmīgāko apbalvojumu “Goda novadnieks” plānots izstrādāt no sudraba ar zaļu akmeni centrā, savukārt “Gada novadnieks” saņems bronzas apbalvojuma piespraudi.

Konkursantu darbus vērtēja gan Siguldas novada pašvaldības Apbalvojumu komisija, gan sabiedrība, abiem nosakot vienlīdzīgu (50%) balsu sadalījumu. Kopumā ideju skiču konkursā tika iesniegtas deviņas idejas, iedzīvotāji iesaistījās balsojumā, vērtējot trīs labākās skices.

Apstiprinātās Goda zīmes skices izstrādātāja Baiba Jirgena iegūs prēmiju 1000 eiro apmērā. Savukārt 2.vietas ieguvējs Aivis Cimža saņems 500 eiro prēmiju, bet 3.labākā zīmes izstrādātāja Kristīne Kligina – 200 eiro.

Plānots, ka jau šogad jaunā Siguldas novada Goda zīme tiks izstrādāta un pasniegta Goda dienā, kuru tradicionāli atzīmējam valsts svētku laikā ar Atzinību un Pateicību pasniegšanu novada iedzīvotājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.