Menu
 

Aptauja Rīgā. Vai uzticaties 14.Saeimas deputātiem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un Reinis Inkēns, Saeima Foto - Ritvars Raits un Reinis Inkēns, Saeima

Parlamentārieši pagājušajā nedēļā apstiprināja 14. Saeimas pilnvaras visiem 99 sēdē reģistrētajiem deputātiem. Stājoties amatā, deputāti deva svinīgo solījumu: “Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.”

Guntars

Cerība man ir, ticības gan nav. Cerēt vienmēr vajag uz to labāko. Es gan politikai īpaši līdzi nesekoju. Šoreiz uz vēlēšanām biju aizgājis, tie, par kuriem es balsoju, Saeimā gan neiekļuva.

Mārtiņš

Par visiem Saeimā ievēlētajiem deputātiem es nepateikšu, bet par dažiem, kurus pazīstu labāk, atbildēšu, ka viņiem ticu, jēga no šiem deputātiem būs. Viņi gan strādās opozīcijā. Manas cerības kopumā ir pozitīvas, jo ļoti daudz politiķu Saeimā nomainījās.

Pēteris

Neticu un uzskatu, ka arī no šiem deputātiem lielas jēgas nebūs. Domāju, ka uz labo pusi nekas nemainīsies. Manuprāt, arī šie deputāti visu vāks tikai sev, bet parastajiem cilvēkiem labāk nekļūs. Tie, par kuriem balsoju es, Saeimā nemaz neiekļuva.

Edvīns

Neticu es tiem jaunievēlētajiem deputātiem. Jau atkal mūsu Saeimā ir pārāk daudz gadījuma cilvēku, ļoti maz ir profesionālu politiķu ar piemērotu izglītību. Es uzskatu, ka par Saeimas deputātiem jāievēlē tie cilvēki, kuriem ir ļoti laba augstākā izglītība – juristi un ekonomisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.