Menu
 

Pasniegtas Ķekavas novada uzņēmēju gada balvas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/Kekavas_novads Foto - twitter.com/Kekavas_novads

Piekto gadu pēc kārtas norisinājās apbalvošanas ceremonija “Ķekavas novada uzņēmēju gada balva 2021”, kurā tika godināti novada veiksmīgākie uzņēmēji astoņās nominācijās. Laureātus vērtēja konkursa komisija piecu žūrijas locekļu sastāvā – pārstāvji no Ķekavas novada pašvaldības, Jūrmalas biznesa inkubatora un Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras. Ceremonijā galveno balvu  “Gada uzņēmējs” saņēma konditorejas ražošanas uzņēmums SIA “Baltās naktis”, vēsta novada pašvaldība.

Apbalvojumus un atzinības rakstus astoņās konkursa nominācijās pasniedza Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko, priekšsēdētāja vietnieks Gatis Līcis un Ķekavas novada uzņēmēju padomes (ĶNUP) valdes priekšsēdētājs Ervīns Lasmanis.

Nomināciju “Gada uzņēmējs” saņēma konditorejas ražošanas uzņēmums SIA “Baltās naktis”, kas plašāk pazīstams ar produktu zīmolu “Mario”. Uzņēmums ar konditorejas fabriku Baložos darbojas jau 27 gadus, cepot maizi, konditorejas izstrādājumus, dažādu veidu cepumus un veselīgās sausmaizītes. Uzņēmums pašlaik nodarbina vairāk nekā simts darbiniekus. Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza vairāk nekā četrus miljonus eiro, kā arī atbalsta novada, biedrību pasākumus un sociālās aktivitātes. Konditorejas ražošanas uzņēmums ir iecienīts un atpazīstams zīmols ne tikai Ķekavas novadā un Latvijā, bet arī citviet pasaulē.

Nomināciju “Gada darba devējs” saņēma uzņēmums SIA “C.T.Co”, uz Eiropu orientēts IT risinājumu un pakalpojumu sniedzējs, kas jau 20 gadus sadarbojas ar lielākajām pasaules kompānijām. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 600 darbinieku un tas ir līderis lietišķo lietojumprogrammu izstrādes jomā.

Nomināciju “Gada ražotājs” piešķira uzņēmumam SIA “OAKPILLARS GROUP” ar zīmolu “Baltu mājas”, kas ražo un būvē koka karkasa, paneļu un moduļu mājas. Uzņēmums pirmajā gadā sasniedzis 800 000 eiro apgrozījumu, radījis jaunu privāto dārza biroju, kuru var novietot jebkurā vietā un veic eksportu uz Eiropu.

Nomināciju “Gada pakalpojumu sniedzējs” saņēma uzņēmums SIA “BeATUS”, kurš ir uzsācis jaunu pakalpojumu sniegšanu Ķekavas novadā – silto dabas materiālu nodarbības “Laimes bļodā”, kas paredzētas bērniem, pusaudžiem un jauniešiem viņu emocionālā stāvokļa stabilizēšanai un koriģēšanai. Uzņēmuma sniegtie pakalpojumi ir bijuši tik populāri, ka ir nācies domāt gan par vairāku pakalpojumu vietu izveidi arī ārpus Ķekavas novada. SIA “BeATUS” ir viens no retajiem uzņēmumiem Ķekavas novadā, kuram ir sociālā uzņēmēja statuss, kā arī 2021.gadā realizētais LEADER projekts ir atzīts par LEADER Dižprojektu Latvijas mērogā.

Nomināciju “Gada mājražotājs/amatnieks” saņēma uzņēmums SIA ”Silmachy Remedies”, ģimenes uzņēmums no Baldones, kas rada ādas un matu kopšanas līdzekļus. Novērtējot kvalitāti, produkta ilgtspējību un ilgtermiņa rezultātus, kosmētika ir ražota no augiem iegūtām izejvielām, lai sniegtu efektīvu aktīvo vielu iedarbību un izceltu izmantoto augu īpašības katrā produktā.

Nominācija “Gada inovācija” tika piešķirta uzņēmumam SIA “3D360 Virtuālā tūre”, kurš veido virtuālās tūres ar 3D modeļiem. Uzņēmuma tūres ir unikālas ar to, ka piedāvā nevis ierasto 360 grādu panorāmas fotogrāfiju galeriju, bet gan izmanto 3D modeļus un reālu telpas ģeometrijas skenēšanu. Šāda pieeja ļauj ar vienu pogas spiedienu, izmantojot tā dēvēto “leļļu mājas efektu”, savā viedierīcē apskatīt māju, biroju vai jebkuru citu objektu 360 grādos. 

Nomināciju “Gada labdaris” ieguva uzņēmums AS “Putnu fabrika Ķekava”, kurš atbalsta Ķekavas novada organizētos sporta un izklaides pasākumus, sniedz atbalstu Ukrainas kara bēgļiem, nodrošinot pārtikas produktu pakas. AS “Putnu fabrika Ķekava” sadarbojas un atbalsta projektus, kas atbilst uzņēmuma vērtībām – veselībai, izcilībai garšās un jaunrades efektivitātei, kas balstīta pieredzē. Svinot savu 55 gadu jubileju, uzņēmums svētkus pavadīja kopā ar ķekaviešiem, organizējot šovasar pasākumu “Vistiņfests”.

Nomināciju “Gada izaugsme” saņēma SIA “EMJ metals”, kurš nodarbojas ar metāla apstrādi. Uzņēmums savus pakalpjumus sniedz vairāk nekā 1300 klientiem. Ik dienas uzņēmums saražo vairāk nekā 60 unikālus pasūtījumus. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā audzis divreiz lielāks (no 11,85 miljoniem eiro uz 24,1 miljonu eiro). Kopš 2021. gada uzņēmums ir ieguvis militārā ražotāja statusu un aktīvi attīsta šo novirzienu, uzsākot sadarbību ar vairākām NATO dalībvalstīm aizsardzības industrijas produktu / to sastāvdaļu ražošanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.