Menu
 

Aizvadītajā nedēļā Latvijā un Lietuvā elektroenerģijas cena pieauga, Igaunijā – saruka

  • Autors:  LETA
Grafika - Latvenergo Grafika - Latvenergo

Aizvadītajā nedēļā Latvijā un Lietuvā vidējā elektroenerģijas cena pieauga par 12% pret iepriekšējo nedēļu un bija attiecīgi bija 179,97 eiro par megavatstundu (MWh) un 180,78 eiro par MWh, kamēr Igaunijā - samazinājās par 7% līdz 148,8 eiro par MWh, informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

"Nord Pool" sistēmas cena kritās par 37% līdz 32,96 eiro par MWh.

Aizvadītajā nedēļā elektroenerģijas cenu ietekmēja Ziemeļvalstu hidrorezervuāru līmeņa pieaugums, energoresursu cenu samazinājums, kā arī vēja elektrostaciju izstrādes pieaugums "Nord Pool" reģionā par 7%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, skaidro "Latvenergo" pārstāvji.

Elektroenerģijas cenu pieaugumu Lietuvā un Latvijā noteicis Lietuvas-Zviedrijas starpvalstu šķērsgriezuma "NordBalt" atslēgums ikgadējo apkopes darbu dēļ, elektroenerģijas plūsmai no Zviedrijas SE4 tirdzniecības apgabala samazinoties par 92% pret iepriekšējās nedēļas datiem. Tajā pašā laikā plūsma no Somijas pieauga par 2%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš bija 7510 gigavatstundas (GWh), un izstrādes apjomi - 8341 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijas valstīs pieauga par 2% līdz 495 GWh. Latvijā elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 1%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, līdz 123 GWh. Igaunijā patērētās elektroenerģijas apjoms bija 152 GWh, kas ir par 3% mazāk nekā nedēļu iepriekš, savukārt Lietuvā patēriņš kāpa par 7% un bija 220 GWh.

Elektroenerģijas izstrāde Baltijas valstīs kāpa par 35%, un tika saražotas 317 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrādes apjomi kāpa par 68% līdz 78 GWh. Igaunijā elektroenerģijas izstrāde pieauga par 19% līdz 152 GWh. Lietuvā ražošanas apjomi kāpa par 43% līdz 87 GWh.

Aizvadītajā nedēļā izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 63%, Igaunijā - 100%, bet Lietuvā - 39%. Baltijas valstīs tika saražoti 64% no reģionā patērētās elektroenerģijas apjoma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.