Menu
 

"Rīgas meži": Par kukuli egli nedabūsi!

  • Autors:  "Rīgas meži"
Ilustrācija, video - "Rīgas meži" Ilustrācija, video - "Rīgas meži"

Rīgas un Pierīgas mežos ir dabas daudzveidība un vērtības, kas reti sastopamas lielu pilsētu un to tuvumā esošajos mežos. Un mēs tās ļoti rūpīgi sargājam! Īpaši pirms Ziemassvētkiem var gadīties, ka “Rīgas mežos” kāds noskatījis savu svētku eglīti, vēlas to tīši vai netīši, bet nelegāli nocirst, vai pat “sarunāt” ar mežsargu to iegūt pretlikumīgi. Šādos gadījumos kopā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) “Rīgas meži” ir strikti: “Par kukuli egli nedabūsi!”

Ja uzņēmuma mežinieki pieķēruši zaļās rotas postītāju vai kāds grasās eglīti iegūt par kukuli, tad ar “Rīgas Mežu” darbiniekiem nav vērts pat mēģināt “kaut ko sarunāt” un piedāvāt kukuli par nelegālas svētku rotas iegūšanu – “Rīgas meži” ir saudzīgi pret dabu, bet neiecietīgi pret korupciju!

“Ja būs mēģinājumi piedāvāt kukuli “Rīgas mežu” mežiniekiem par iespēju pretlikumīgi nocirst eglīti, tad garantētas neizbēgamas sekas! Mūsu darbinieki ir apmācīti par rīcību gadījumos, kad tiek piedāvāts kukulis. “Rīgas meži” un KNAB norāda, ka svētku sajūtu ar prettiesiski iegūtu egli nevar radīt,” stāsta “Rīgas mežu” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

Lai arī “Rīgas meži” vairākkārt aicinājuši necirst svētku rotas uzņēmuma teritorijās, pēdējās dienās konstatēti gadījumi, kad kāds netīšu vai arī tīšu prātu to ir darījis.

Vienlaikus “Rīgas meži” aicina iedzīvotājus doties uz uzņēmuma mežiem atpūsties, baudīt ziemu, slēpot vai celt sniegavīrus! Bet noteikti nedrīkst cirst svētku eglītes, jo tikai teju katrs desmitais koks “Rīgas mežos” ir egle. Turklāt tās ir speciāli audzētas, stādītas, koptas un sargātas no astoņzobu mizgraužu uzbrukumiem.

“Rīgas mežu” teritorijas ir vienkārši atrast – tās atrodas galvaspilsētā un apmēram 40 km rādiusā, pamatā – ap Ādažiem, Ķekavu, Mārupi, Ogri, Olaini, Ropažiem un Salaspili. Uzņēmuma aprūpētos mežus var atrast arī www.mdps.rigasmezi.lv.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.