Menu
 

Kariņš: Nākamais gads varētu nebūt izaugsmes gads

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Nākamais gads, visticamāk, nebūs izaugsmes gads un gaidāma ekonomikas sabremzēšanās, intervijā Latvijas Radio teica premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Otrdien norisināsies Kariņa otrās valdības pirmā darba sēde. Patlaban plānots, ka tā sāksies plkst.13.00. Ministri uz kopīgu sēdi gan pulcējās jau pagājušajā nedēļā, īsi pēc balsojuma Saeimā, taču tā bija tikai svinīga sēde, bet nekādi valstiski svarīgi jautājumi tajā netika risināti.

Kariņš skaidroja, ka tuvākajās valdības sēdēs ir jāsaprot, cik naudas paliek pāri, lai to varētu ieguldīt kādā no jaunās valdības prioritātēm. Vienlaikus jau pašlaik esot skaidrs, ka visām jaunās valdības iecerēm līdzekļu nepietikšot, tāpēc tas, kādās prioritātēs tiks ieguldīts vairāk līdzekļu, atkarīgs no koalīcijas.

Kariņš atgādināja, ka pašlaik ekonomika esot "sabremzēšanās fāzē" un nākamgad neesot gaidāms izaugsmes gads. Kariņš gan akcentēja, ka pie situācijas vainojams Krievijas sāktais karš Ukrainā, kas novedis, piemēram, pie elektroenerģijas cenu kāpuma. Kā vienu no risinājumiem, lai ekonomisko situāciju uzlabotu, Kariņš minēja arī Eiropas fondus.

Jau vēstīts, ka valdība pirmajā sēdē skatīs likumprojekta "Par valsts budžetu 2023.gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025.gadam" sagatavošanas grafiku. Vienlaikus plānots skatīt arī vairākus citus jautājumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.