Menu
 

Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības priekšsēdētāju ievēlēta Sproģe (papildināta)

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Otrdien domes sēdē par Jūrmalas pilsētas pašvaldības priekšsēdētāju ievēlēja Ritu Sproģi (ZZS/ZS).

Sēdē deputāti izvirzīja domes priekšsēdētāja amatam divus kandidātus - "Nacionālā apvienība" izvirzīja Rolandu Parasigu-Parasiņu (NA) un "Zaļo un Zemnieku savienība" - Sproģi. 

Līdzšinējā mēra vietniece Sproģe tika ievēlēta par priekšsēdētāju ar 12 deputātu balsīm. Par Sproģi domes priekšsēdētājas amatā balsoja visi ZZS deputāti - Jānis Lediņš, Irēna Kausiniece, Inese Kārkliņa, Ieva Taranda, Romāns Mežeckis, Dace Riņķe, Guntars Anspoks, un pati Sproģe, kā arī Iveta Blaua (JV) un Mārtiņš Stulpiņš ("Tev, Jūrmalai") un "Saskaņas" deputāti Larisa Loskutova un Andrejs Morozovs. Par Parasigu-Parasiņu (NA/TB/LNNK) balsoja trīs deputāti - pats Parasigs-Parasiņš, Jānis Asars (NA/TB/LNNK) un Uldis Kronblūms ("Tev, Jūrmalai").

Sēdes turpinājumā deputāti lēma par pašvaldības nolikuma izmaiņām, atstājot agrāko divu domes priekšsēdētāja vietnieku vietā tikai vienu. Šai amatā ar 11 balsīm par un četrām pret ievēlēja Lediņu. Nacionālā apvienība izvirzīja savu kandidātu - Asaru, par kuru balsoja Parasigs-Parasiņš, pats Asars, Kronblūms un Blaua. Domes priekšsēdētājas Sproģes padomnieks tagad ir Gatis Truksnis, bet viņas vietnieka Lediņa padomniece - Jana Lindermane.

Sproģe Jūrmalas domē priekšsēdētāja vietnieka amatā strādā jau trešo sasaukumu - kopš 2014.gada. 2017.gadā no 13.janvāra līdz 19.jūnijam bijusi domes priekšsēdētāja. Sproģei ir augstākā profesionālā izglītība – jurista kvalifikācija, kā arī maģistra grāds tiesību zinātnēs, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Sproģe uzsver, ka strādās, lai pašvaldībā turpinātos stabils darbs un tiktu īstenoti visi iesāktie un plānotie pilsētas attīstības projekti, kā arī jūrmalniekiem tiktu saglabāts esošais plašais sociālais atbalsts, kas īpaši būtisks ir pašreizējā sociālekonomiskajā situācijā. Sproģe norāda: “Pēdējos 12 gadus Gata Trukšņa vadībā pašvaldība ir mērķtiecīgi strādājusi, lai attīstītu Jūrmalu kā labāko dzīvesvietu mūsu pilsētas iedzīvotājiem – lai pilsēta būtu ērta, mājīga, mūsdienīga un lai jūrmalnieki saņemtu plašāko un labāko sociālo atbalstu Latvijā. Un jūrmalnieki to ir novērtējuši – iedzīvotāju apmierinātība ar pašvaldības darbu pēdējos gados ir strauji augusi: no 14 procentiem 2009.gadā līdz 70 procentiem 2022.gadā, un kopumā ar dzīvi Jūrmalā ir apmierināti 87 procenti iedzīvotāju. Gatis Truksnis ir izveidojis profesionālu un spēcīgu komandu, un kopā mēs turpināsim strādāt saskaņā ar līdzšinējām prioritātēm, īstenosim iesāktos pilsētas attīstības un infrastruktūras projektus un noteikti saglabāsim esošo sociālo atbalstu jūrmalniekiem.”

Šī domes sēde bija pirmā diviem jauniem deputātiem - Ivetai Blauai (JV), partijas "Vienotība" domes loceklei, sociālo zinātņu maģistrei, kura nāk Inta Dāldera (JV) vietā, un Guntaram Anspokam (ZZS/LZP), kurš ir pašnodarbinātais un vadības zinātņu bakalaurs un nāk Gata Trukšņa (ZZS/LZP) vietā domē par deputātu.

Kā ziņots, Jūrmalas mērs Truksnis tika atzīts par vainīgu apsūdzībā par dienesta viltojumu saistībā ar komandējumu un sodīts ar naudas sodu 5000 eiro apmērā un tai pašā dienā nolicis pašvaldības deputāta mandātu. Savukārt LTV raidījums "De facto" ziņoja, ka Truksnis pieņemts darbā par Jūrmalas vicemēra Jāņa Lediņa (LZP) padomnieku, lai "turpinātu pildīt vēlētājiem dotos solījumus".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.