Menu
 

Apledojuma dēļ var tikt atcelti reģionālo autobusu reisi vai kavēties to izpilde

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.atd.lv Foto - www.atd.lv

Šajās dienās apledojuma, atkalas un piesalstoša lietus dēļ reģionālo autobusu reisu izpildes kavēšanās var būt no dažām minūtēm līdz pat stundai, kā arī pārvadātāji atkarībā no faktiskā ceļu stāvokļa var lemt par reisu daļēju vai pilnīgu atcelšanu pasažieru drošības dēļ, informē Autotransporta direkcijā.

Dienas laikā uz plkst.12.30 Kurzemē un vietām Pierīgā līst, arī sasalstošs lietus. Galvenie autoceļi vairākkārt ir kaisīti, šobrīd strādā 118 ziemas dienesta tehnikas vienības, taču lietus ietekmē kaisītais materiāls var tikt noskalots, ledū izveidotās rievas izkust un apledojums var veidoties atkārtoti, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Patlaban valsts rietumu daļā braukšanas apstākļus apgrūtina lietus un apledojuma veidošanās, Dobeles apkārtnē uz vietējiem un reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti. Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir arī daudzviet Latgalē un Vidzemē, īpaši uz valsts vietējiem un reģionālajiem autoceļiem. 

Meteorologi prognozē, ka dienas laikā sasalstošais lietus var skart valsts lielāko daļu. Ceļi var būt slideni, un pārvietošanās pa tiem var būt īpaši apgrūtināta, īpaši pa grants autoceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, norāda "Latvijas Valsts ceļu" pārstāvji.

Pārvadātāji informē par vairāku reisu kavēšanos un pat atcelšanu Kurzemē (piemēram, Talsi, Ventspils, Liepāja) un Zemgalē. Autotransporta direkcijas pārstāvji iesaka plānot braucienus ar laika rezervi, kā arī sekot līdzi aktuālajai informācijai par atceltajiem reisiem tīmekļvietnē www.atd.lv sadaļā “Atceltie reisi”.

Autotransporta direkcija aicina reģionālo autobusu pasažierus šajos laikapstākļos rēķināties arī ar iespējamu garāku transportlīdzekļu bremzēšanas ceļu, iespējams, peļķēm ap pieturām. Tāpat direkcijā atgādina, ka ceļu satiksmes noteikumi nosaka - pasažieriem, kuru sēdvietas aprīkotas ar drošības jostām, braukšanas laikā jābūt piesprādzētiem.

"Latvijas Valsts ceļu" pārstāvji aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai par braukšanas apstākļiem kartē vietnē www.lvceli.lv, būt piesardzīgiem pie stūres un ievērot drošas braukšanas principus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.