Menu
 

Informātikas konkursa "Bebr[a]s" laureātu vidū – arī Pierīgas skolnieces

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

28.janvārī notika starptautiskā informātikas un loģiskās domāšanas konkursa “Bebr[a]s” fināls. Konkursu 4.-12. klašu skolēniem jau sesto gadu organizē IT uzņēmums “Visma”. Šogad dalībnieku skaits bija rekordliels – 27 764 skolēni no 349 Latvijas skolām. Finālā par uzvaru sacentās 105 labākie.

Kā norāda rīkotāji, vairums no konkursa dalībniekiem pārstāv tieši Latvijas reģionu skolas – 78% no skolām, kas piedalījās konkursa 1. kārtā, bija skolas ārpus Rīgas. Visvairāk dalībnieku bija no Vidzemes reģiona skolām – 25%, tām sekoja Rīgas reģiona skolas – 22%, Zemgale – 19%, Kurzeme – 18% un Latgale – 16%.

Par uzvarētāju 5.-6.klašu grupā kļuva Lauma Mieriņa no Baldones vidusskolas. Otro vietu 9.-10.klašu grupā ieguva Evelīna Zvaigzne no Salaspils 1.vidusskolas, bet 7.-8.klašu grupā trešajā vietā ierindojās Elīna Kristiāna Siliņa no Babītes vidusskolas.

IT uzņēmuma “Visma” vadītāja Antra Zālīte pateicās skolotājiem, kas palīdzēja bērniem sagatavoties un atbalstīja, jo konkursa pirmajā kārtā varēja piedalīties ne tikai individuāli, bet arī klases stundu ietvaros. “Konkursa mērķis ir eksaktās zināšanas – matemātiku, informātiku, fiziku, loģisko domāšanu – apgūt aizraujoši un radoši, tādā veidā jauniešiem radot interesi šo jomu cītīgi mācīties arī turpmāk,” norādīja Antra Zālīte.

“Bebr[a]s'' konkurss 2004. gadā aizsākās Lietuvā, kur tam pamatus lika Viļņas Universitātes profesore Valentīna Dagiene. Konkurss ir tradīcija, ko no Baltijas pārņēmusi visa pasaule. “Bebr[a]s” pasaulē ir ieguvis lielu popularitāti – tajā piedalās jau 56 valstis, kopā vairāk nekā trīs miljoni skolēnu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.