Menu
 

Konkursa "Laukiem būt!" laureātu vidū – arī Ropažu un Ķekavas novadu pārstāves

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LLKC Foto - LLKC

Kazas siera ražotne, mobilā mini pankūku darbnīca un attīstoši koka materiālu izstrādājumi bērniem ar uzmanības deficīta sindromu – tik dažādas bija pirmās vietas ieguvēju  biznesa idejas konkursa “Laukiem būt!” finālā, ko lauku jauniešu uzņēmējdarbības atbalstam jau vairāk nekā desmit gadu rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Kopumā konkursā tika iesniegtas 43 biznesa idejas, pusfinālā startēja 41, bet finālā iekļuva 18 jauniešu idejas, kas tika vērtēti trijās kategorijās. Finālistu vidū iekļuva arī divas Pierīgas novadu pārstāves. Otro vietu kategorijā “Lauksaimniecība un pievienotās vērtības radīšana (pārtikas pārstrāde)” ieguva Ieva Cibuļska no Ropažu novada par sparģeļu audzēšanu un sparģeļu produktu mājražošanu, bet Marta Elizabete Vaišļa no Ķekavas novada Jaunsila ieņēma ceturto vietu kategorijā “Nelauksaimniecība – pakalpojumi” par “Aristo” vasaras nometņu rīkošanu bērniem, vēsta LLKC.

Konkursa kopējais balvu fonds bija 20 000 eiro. Par pirmo vietu laureāti saņēma 2600 eiro, par otro vietu – 1600 eiro, par ceturto vietu – 800 eiro.

Septiņu minūšu garās biznesa ideju prezentācijas vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija finanšu institūcijas “Altum” pārstāve Olita Untāla, Jauno zemnieku kluba pārstāvis Rūdolfs Pulkstens, SIA “Rāmkalni” saimnieks Viktors Grūtups, kādreizējā “Laukiem būt!” uzvarētāja, SIA “Smalkais muslis” saimniece Ieva Biķe, LLKC finanšu direktors Dzintars Vaivods un ekonomikas konsultante Linda Siliņa, kā arī Zemkopības ministrijas Valsts atbalsta plānošanas nodaļas vecākā eksperte Ligija Ozoliņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.