Menu
 

Aptauja: darbinieki no darba devējiem gaida apmācības kvalifikācijas celšanai un elastīgu darba grafiku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pārtikas ražošanas un vairumtirdzniecības uzņēmuma “Mars Latvia” īstenotā aptauja, kas veikta sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat Latvija”, atklāj, ka šogad 60% darbinieku Latvijā bez papildu finansiālā atbalsta sagaida vēl cita veida atbalstu no saviem darba devējiem. Proti, 18% darbinieku no darba devēja sagaida apmācības un informatīvus materiālus zināšanu un kvalifikācijas celšanai, savukārt 15% vēlētos iegūt elastīgu darba grafiku.

7% darbinieku vēlētos sagaidīt no darba devēja jaunu darba aprīkojumu, vēl 7% aptaujāto – lielāku neatkarību, veicot savus darba pienākumus. Savukārt vēl 7% norādīja, ka sagaida liberālu attieksmi pret darbinieka personību un interesēm.

Mazāk cilvēku vēlas atbalstu mentālajai veselībai – tikai 5% aptaujāto šajā gadā to vēlētos saņemt no sava darba devēja.

Aptaujas dati liecina, ka elastīgs darba grafiks ir svarīgāks sievietēm, nekā vīriešiem – 18% sieviešu norādījušas šo kā aspektu, ko viņas vēlētos sagaidīt no darba devēja šajā gadā, savukārt vīriešu vidū šis aspekts bijis aktuāls 13% aptaujāto.

Sievietēm ir svarīgāk arī saņemt apmācības un informatīvos materiālus zināšanu un kvalifikācijas celšanai – šo aspektu izcēlušas 19% sieviešu un 17% vīriešu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.