Menu
 

Olaines novadā pieaugs ūdenssaimniecības tarifs

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Olaines novadā šovasar plānots paaugstināt ūdenssaimniecības tarifus, liecina AS "Olaines ūdens un siltums" sagatavotais tarifu projekts, kas iesniegts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK).

Būtiskāks kāpums - par 53,2% - paredzēts Olainē, Pārolainē un Grēnēs, bet Jaunolainē, Pēterniekos un Stūnīšos ūdenssaimniecības tarifs pieaugs par 4,85%.

Patlaban Olainē, Pārolainē un Grēnēs ūdenssaimniecības tarifs par kubikmetru ir 1,41 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet Jaunolainē, Pēterniekos un Stūnīšos - 2,06 eiro bez PVN.

Paredzēts, ka no 1.jūlija tarifs visā minētajās apdzīvotajās vietās būs vienots un veidos 2,16 eiro par kubikmetru bez PVN.

Tajā skaitā ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,09 eiro par kubikmetru bez PVN, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 1,07 eiro par kubikmetru bez PVN.

Tarifa izmaiņas tiek pamatotas ar uzņēmuma saimnieciskās darbības un energoresursu izmaksu pieaugumu.

Priekšlikumus un ieteikumus par tarifa projektu var iesniegt AS "Olaines ūdens un siltums", kā arī SPRK 20 dienu laikā.

"Olaines ūdens un siltums" reģistrēts 1994.gadā un pilnībā pieder Olaines novada pašvaldībai. Uzņēmums nodrošina siltumapgādes, ūdensapgādes un notekūdeņu attīrīšanas sistēmu darbību Olaines novadā, kā arī komunālos pakalpojumus un dzīvojamā fonda apsaimniekošanu. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.