Menu
 

Atsākoties motosezonai, Valsts policija atgādina par drošību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šīs nedēļas izskaņā oficiāli sāksies motosezona, tādēļ Valsts policija aicina motobraucējus parūpēties par savu drošību laikus un pirms došanās ceļā, ievērot dažādus drošības pasākumus. Tāpat, iestājoties siltākam un sausākam laikam, arī Valsts policija ir atsākusi ceļu satiksmes uzraudzību ar motoekipāžām.

Valsts policijas reģistrētā statistika liecina, ka šogad no gada sākuma līdz 25. aprīlim ir notikuši 34 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti motociklu vadītāji, šajos negadījumos cietušas 23 personas, bet bojā gājušas divas. Tāpat šogad ir bojā gājuši divi kvadriciklu vadītāji.  Pērn šādā pat laika periodā ir notikuši 26 negadījumi, kuros cietušas 19 personas.

Ņemot vērā šajā gadā notikušos negadījumus, Valsts policija atgādina par dažādiem drošības padomiem, kas jāņem vērā pašiem motobraucējiem, kā arī apkārtējiem satiksmes dalībniekiem.

Pirms uzsākt jauno sezonu, motociklu vadītājiem ir īpaši jāpārliecinās par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli. Tāpat likumsargi motobraucējus aicina atsvaidzināt savas braukšanas prasmes pirms došanās ceļā, kā arī nepārvērtēt savas spējas spēkrata vadīšanā – būtiski izvēlēties ceļa segumam piemērotu braukšanas ātrumu, lai nepieciešamības gadījumā varētu novērst bīstamu situāciju. Nedrīkst aizmirst parūpēties arī par savu drošību, izvēloties motocikla vadīšanai piemērotu un kvalitatīvu apģērbu un ekipējumu.

Arī pārējiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt gataviem, ka satiksmē atgriežas motobraucēji. Jāatceras, ka motocikls, salīdzinot ar automašīnu, ceļu satiksmē pārvietojas ātrāk un līdz ar to ir grūtāk pamanāms citiem satiksmes dalībniekiem.

Policija aicina gan motobraucējus, gan autovadītājus, gan citus satiksmes dalībniekus, piedaloties ceļu satiksmē, būt atbildīgiem, piesardzīgiem un atcerēties par savstarpēju cieņu arī uz ceļa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.