Menu
 

Latvijas Veterinārārstu biedrību turpmāk vadīs Dūrītis

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Piektdien Latvijas Veterinārārstu biedrības (LVB) kopsapulcē par tās priekšsēdētāju ievēlēts Ilmārs Dūrītis, atklāja līdzšinējais LVB valdes priekšsēdētājs Valdis Šmēliņš.

Viņš LVB valdes priekšsēdētāja amatā strādāja kopš 2020.gada jūlija, bet pirms tam bija valdes loceklis.

Dūrītim ir doktora grāds veterinārmedicīnā, kas iegūts Latvijas Lauksaimniecības universitātē (kopš 2022.gada - Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte). Viņš ir strādājis par Veselības ministrijas parlamentāro sekretāru, kā arī bija 13.Saeimas deputāts un pārstāvēja partiju apvienību "Attīstībai/Par!".

Dūrītis ir arī politiskās partijas "Kustība Par" valdes loceklis.

Kā savus svarīgākos uzdevumus viņš norāda nepieciešamību stiprināt veterinārārstu interešu pārstāvību dažādos līmeņos, sadarbību ar veterinārmedicīnas izglītības iestādēm un profesionālu atbalstu veterinārārstiem.

Pēc Dūrīša teiktā, tieši spēja ietekmēt procesus, kas saistīti ar valsts normatīvo regulējumu, spēja sadarboties ar Pārtikas un veterināro dienestu, Zemkopības ministriju, valdību, parlamentu, ietekmēs veterinārārsta profesijas attīstību. "Taču visa pamatā ir atklāta un skaidra komunikācija gan ar biedriem, gan sabiedrību, biedru iesaiste gan iekšējā darba organizācijā, gan izstrādājot vadlīnijas un citus nepieciešamos instrumentus veterinārārstu darbam," norāda Dūrītis.

Vienlaikus kopsapulces laikā ievēlēta arī viena valdes locekle - Madara Lāce. Lāce ievēlēta pēc tam, kad darbu valdē pērnā gada jūnijā pameta Līga Kovaļčuka.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, darbu LVB valdē turpina Andrejs Elksniņš, Inga Birne un Kristaps Reķis.

LVB ir brīvprātīga sabiedriska organizācija, kas apvieno veterinārmedicīnas izglītību ieguvušus veterinārārstus un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes studentus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.