Menu
 

"Super Nova" pirmo apli noslēdz ar sagrāvi Salaspilī, "Auda" – ar uzvaru Daugavpilī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda" Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda"

Latvijas futbola virslīgas pirmā apļa pēdējā devītajā kārtā sporta kluba “Super Nova”/Salaspils komanda piedzīvoja graujošu zaudējumu savā laukumā, bet Ķekavas “Auda”izcīnīja uzvaru izbraukumā pār “BFC Daugavpils” vienību. Nākamajā kārtā 2.maijā "Super Nova" un "Auda" sacentīsies savā starpā Salaspils stadionā.

“Super Nova” mājas spēlē pret futbola klubu “Liepāja” jau 3.minūtē nonāca zaudētājos, taču pirmā puslaika nogalē pēc stūra sitiena izspēles no vārtu priekšas precīzi sita Roberts Jaunarājs-Janvāris – 1:1. Otrā puslaika sākumā liepājnieki triju minūšu laikā vēl divreiz raidīja bumbu “Super Nova” vārtos, bet piecas minūtes vēlāk pēc vēl viena stūra sitiena Eduards Višņakovs sita tīklā vārtsarga atvairīto bumbu – 2:3.

Uzreiz pēc šīs epizodes salaspiliešiem bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu, taču tā vietā viņi ielaida ceturtos vārtus un nākamo 15 minūšu laikā vēl divus – sakāve 2:6. Zīmīgi, ka pēdējās trijās spēlēs “Super Nova” futbolisti zaudējuši 12 vārtus.

“Audas” futbolistiem Daugavpilī izdevās pārtraukt sešu neuzvarēto spēļu sēriju, kuras laikā viņi bija guvuši tikai vienus vārtus. Rezultāts tika atklāts tikai 71.minūtē, kad pēc standartsituācijas bumbu ar galvu vārtos raidīja Jans Bergkvists. Pēdējās minūtēs daugavpilieši ļoti sparīgi uzbruka, piedaloties arī mājinieku vārtsargam, tomēr “Auda” ne tikai izturēja, bet arī guva otro golu – bumbu tukšos vārtos ieripināja Daniils Ulimbaševs – 2:0.

Virslīgas turnīra tabulā pirmo vietu saglabā (20 punkti 8 spēlēs), FK “Auda” ar 12 punktiem 9 mačos pakāpusies uz piekto vietu, bet “Super Nova”/Salaspils ar 6 punktiem ir priekšpēdējā devītajā pozīcijā. Tiesa, vairums konkurentu aizvadījuši par spēli vai divām mazāk.

Ar Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” otrās komandas uzvaru pār Rīgas Futbola skolas vienību startējis Latvijas trešās līgas Centra grupas turnīrs. Olainieši 8.minūtē nonāca zaudētājos, taču jau piecas minūtes vēlāk Vitālijs Barinovs panāca izlīdzinājumu, bet 18 minūtes pirms beigām viņš pats iesita arī uzvaras vārtus – 2:1.

Centra grupas turnīrā Pierīgu pārstāv vēl arī Babītes sporta kluba futbolisti, FK “Union” no Olaines, JFK “Daugava” no Salaspils un “Upesciema Warriors”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.