Menu
 

"Mēness aptieka": 28% Pierīgas iedzīvotāju visu ādas kopšanai nepieciešamo iegādājas aptiekās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vairums Latvijas iedzīvotāju, ja ādai nepieciešama īpaša papildu aprūpe, iegādājas kosmētiskus līdzekļus veikalos, kosmētikas salonos, kā arī konsultējas un ādas kopšanai nepieciešamo sarūpē aptiekās. Tā rīkojas 58% no “Mēness aptiekas” un pētījumu aģentūras “Norstat” aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem, savukārt liela daļa – 27% pauduši, ka ādas papildu aprūpe viņiem nav bijusi nepieciešama.

Ja ādai nepieciešama īpaša papildu aprūpe, 26% respondentu konsultējas un visu ādas kopšanai nepieciešamo iegādājas aptiekās – sievietes vairāk nekā vīrieši. 30-39 gadu vecumā cilvēki šādu izvēli izdara visbiežāk – 30% no aptaujātajiem, pārējās vecuma grupās nedaudz mazāk – 27-25%. Aptieku sortimentam priekšroku vairāk dod rīdzinieki – 29%, Pierīgā – 28%, Vidzemē – 27%, Latgalē un Kurzemē – 25% un Zemgalē – 20%.

32% respondentu iegādājas kosmētiskus līdzekļus veikalos, kosmētikas salonos – izteikti daudz šādi rīkojas vecumā no 18 līdz 29 gadiem – 43%, bet vismazāk vecumā no 40 līdz 49 gadiem – tikai 25%, kā arī šādu izvēli vismazāk izdara Vidzemē dzīvojošie – tikai 18%.

27% respondentu aptaujā apgalvojuši, ka viņiem nav bijusi nepieciešama ādas papildu aprūpe – tā teikuši 35% vīriešu un 20% sieviešu. Visvairāk šāda pārliecība, ka nav bijusi nepieciešama ādas papildu aprūpe, ir iedzīvotājiem vecumā no 40-49 gadiem un 60-74 gadiem, no katras šīs respondentu grupas tā apgalvojuši 30%. Arī Vidzemē, Zemgalē dzīvojošie no visiem Latvijas iedzīvotājiem ir pārliecinātākie, ka viņiem nav nepieciešama ādas papildu aprūpe – tā atbildējuši 30% katrā no šiem reģioniem, bet 29% Pierīgā.

16% aptaujā norādīja, ka ādas kopšanai nepievērš papildu uzmanību – no visiem aptaujātajiem tā sacījis 21% vīriešu un tikai 12% sievietes. Analizējot pa vecuma grupām, vismazāk ādas kopšanai nepievērš papildu uzmanību gados jaunie cilvēki no 18 līdz 29 gadiem – tikai 11%. Savukārt 30-39 gadu vecumā tādu ir visvairāk – 20%.

Ja ādai nepieciešama īpaša papildu aprūpe, 10% norādījuši, ka uzzina, kādas ir tautas medicīnas metodes, un problēmas risināšanai izmanto augus, pārtikas produktus utt. No vīriešiem tā rīkojas 7% aptaujāto, bet no sievietēm – 13%. Šādas ādas kopšanas metodes poulārākas ir gados vecāko cilvēku vidū – 14% no 60 līdz 74 gadu vecuma grupā esošajiem, apstiprinājuši, ka ādas īpašai kopšanai izmanto tautas medicīnas metodes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.