Menu
 

Jūnijā siltumenerģijas tarifi samazināsies arī Piņķos, Olainē un Pārolainē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un 18.maija padomes sēdē izskatījusi siltumenerģijas gala tarifus astoņiem siltumapgādes komersantiem. Jūnijā siltumenerģijas tarifi saistībā ar kurināmā cenu izmaiņām samazināsies deviņās apdzīvotajās vietās, tai skaitā Piņķos, Olainē un Pārolainē.

SIA "Babītes siltums" siltumenerģijas tarifs

Piņķos siltumenerģijas tarifs no šāgada 1.jūnija samazināsies par 47,1%, salīdzinot ar šobrīd kopš 1.februāra piemēroto. Jaunais tarifs būs 101,45 EUR/MWh līdzšinējā 191,91 EUR/MWh vietā. Tarifa izmaiņas saistītas ar dabasgāzes iepirkuma cenas samazināšanos, konkursa kārtībā noslēdzot jaunu dabasgāzes piegādes līgumu.

AS "Olaines ūdens un siltums" siltumenerģijas tarifs

Arī Olainē un Pārolainē siltumenerģijas tarifs turpina samazināties – no 2.jūnija tas samazināsies vēl par 2,2%, salīdzinot ar šobrīd piemēroto, un būs 84,55 EUR/MWh. Tarifs samazinājies kurināmā (dabasgāze) cenas un iepirktās siltumenerģijas cenas izmaiņu dēļ. Jau ziņots, ka no šāgada 5.maija tarifs samazinājās par 21,8%.

Kā vēsta SPRK, noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu visi komersanti iesniedza laikā no šāgada 27.aprīļa līdz 8.maijam. SPRK, izvērtējot komersantu iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

"Lai arī apkures sezona ir noslēgusies, māju apsaimniekotāji siltumenerģiju turpina izmantot aukstā ūdens uzsildīšanai, nodrošinot māju iedzīvotājus ar karstā ūdens padevi. Tamdēļ pozitīvi vērtējam siltumenerģijas tarifu samazināšanos arī vasaras mēnešos, ņemot vērā, ka karstā ūdens sagatavošanas maksas aprēķinā piemēro SPRK apstiprinātos siltumenerģijas gala tarifus," iepriekš bija skaidrojusi SPRK priekšsēdētāja Alda Ozola.

Jau vēstīts, ka jūnijā tarifi Pierīgā samazināsies arī Ķekavā un Baložos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.