Menu
 

Latvijā reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits aprīlī pieaudzis trīs reizes

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā šogad aprīlī reģistrētas 229 339 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālas IP adreses, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2022.gada aprīlī, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Tostarp unikālajām IP adresēm visbiežāk šogad aprīlī reģistrētas konfigurācijas nepilnības - 53 779 gadījumi, bet kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 3303 gadījumi.

Vienlaikus 348 incidenti reģistrēti kā pakalpojuma pieejamības traucējumi, 267 incidenti reģistrēti kā informācijas vākšana, 239 incidenti bija ielaušanās mēģinājumi, 181 gadījums reģistrēts kā krāpšana, 24 gadījumi reģistrēti kā kaitīgs saturs, 12 gadījumos bijušas kompromitētas iekārtas, savukārt informācijas drošības traucējumi reģistrēti divos gadījumos.

Pērn aprīlī tika reģistrētas 75 318 apdraudētas unikālās IP adreses.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.