Menu
 

Šimonīte sola atkāpties no amata, ja Seims neatbalstīs pirmstermiņa vēlēšanas

  • Autors:  LETA/BNS

Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte atkāpsies no amata, ja parlaments neatbalstīs viņas pārstāvētās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti" ierosinājumu izsludināt parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas, paziņoja politiķe.

"Ja Seims nevēlēsies pārstartēties, ņemot vērā, ka tas būtu sarežģīti, jo, šķiet, šajā stāstā ir balti, pūkaini un godīgi cilvēki, kuri spēj citus tiesāt. Tādā gadījumā es vienkārši atkāpšos no amata, bet tas nozīmē, ka pēc NATO samita kritīs valdība," svētdien Klaipēdā žurnālistiem sacīja Šimonte.

Viņa teica, ka tuvāko dienu laikā paziņos savu lēmumu par izglītības ministrs Jurgitas Šugždinienes demisiju, kuru ministre ceturtdien iesniedza saistībā ar aizdomām par pašvaldības līdzekļu piesavināšanos.

Tāpat Šimonīte apliecināja, ka Lietuvas valdības koalīcijas partijas ir runājušas par politisko krīzi.

Jau ziņots, ka Lietuvas valdības koalīcijas līderes konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti" prezidijs piektdien nolēma ierosināt parlamenta pirmstermiņa vēlēšanu rīkošanu.

Ja priekšlikums negūs Seima atbalstu, ierosināts apsvērt premjerministres Šimonītes, kura pārstāv konservatīvo partiju, valdības demisiju.

Pirmstermiņa vēlēšanas Lietuvā var izsludināt, ja to atbalsta vismaz 85 no 141 Seima deputāta.

Konservatīvo prezidijs parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas aicināja ierosināt pēc iespējas drīz.

Konservatīvo koalīcijas partneri Liberāļu kustība uzstāj, ka diskusijas par Seima pirmstermiņa vēlēšanām vai valdības krišanu var notikt pēc jūlijā Viļņā paredzētā NATO samita.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.