Menu
 

Kopš nedēļas sākuma Pierīgā novērsts ducis meža ugunsgrēku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts meža dienests Foto - Valsts meža dienests

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 20 izsaukumu. Lielākais meža ugunsgrēks reģistrēts otrdien vakarā Mārupes novada Mārupes pagastu, kur dega meža zemsedze gandrīz piecu hektāru platībā. Otrdien ugunsdzēsējiem izdevās ierobežot liesmu tālāku izplatīšanos, un dzēšanas darbi kopā ar Valsts meža dienesta personālu un tehniku turpinājās un tika pabeigti trešdien dienas vidū.

Ropažu novada Ropažu pagastā dega meža zemsedze (2000 m2 platībā), Olaines novada Olaines pagastā – meža zemsedze un sausā zāle (350 m2), Rotas ielā Jūrmalā – meža zemsedze (40 m2), Ķekavas novada Ķekavas pagastā – meža zemsedze (2000 m2), Olaines novada Olaines pagastā – meža jaunaudze (2500 m2), Salaspils novada Salaspils pagastā – sausā zāle (800 m2), Mārupes novada Babītes pagastā – meža zemsedze (1500 m2 un 50 m2), Ķekavas novada Ķekavas pagastā – sausā zāle (20 m2), bet Vārnukrogā Jūrmalā – meža zemsedze un kūdra (500 m2).

Vēl Saulkrastu novada Sējas pagastā degusi sausā zāle (800 m2), koka baļķi un dēļi (50 m2) un lauksaimniecības traktortehnikas iekārtas (6 m2), Ropažu novada Stopiņu pagastā – sadzīves elektrotehnikas atkritumi konteinerā un vienstāva sabiedriskās ēkas ārsiena (2 m2), Tallinas ielā Jūrmalā – vieglā automašīna (8 m2), Mārupes novada Babītes pagastuā – kravas automašīnas riepa (0,5 m2), bet Ropažu novada Ropažu pagastā – elektrības rozete divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī. Degoši atkritumi apdzēsti Ķekavas novada Ķekavas pagastā (2 m2) un Olaines novada Olaines pagastā (80 m2).

Otrdien plkst.12.10 tika saņemts izsaukums uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur tika konstatēta degvielas noplūde no kravas automašīnas bākas. Tika evakuētas blakus esošās automašīnas. Glābēji ar degvielas pārsūknēšanas sūkni pārsūknēja atlikušo degvielu. Izmantojot absorbentu, tika sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst.15.35 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt Kadiķu ielu Jūrmalā bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Glābēji atvienoja automašīnu akumulatora klemmes un, izmantojot absorbentu, sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Jau ziņots, ka otrdien plkst.9.38 VUGD saņēma informāciju par eksploziju piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtajā stāvā Mārupes novada Skultē. Ugunsdzēsēji apsekoja ēku un no tās  evakuēja 23 cilvēkus. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Degšana netika konstatēta. Eksplozijas rezultātā bojāta viena vieglā automašīnaVUGD darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 13.02.

“Apriņķis.lv” arī jau vēstīja, ka otrdien plkst. 15.22 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Zviedru ielu Salaspilī, kur dega kravas vilcējs, piekabe un uz vilcēja treilera novietots degvielas vedējs. Aptuveni uz trim stundām pilnībā bija slēgta satiksmes kustība abos virzienos uz autoceļa A6 posmā no Enerģētiķu līdz Rīgas ielai. 

Ugunsdzēsēji nodzēsa liesmas un pēc tam, turpinoties degvielas degšanai cisternas iekšpusē, cisternu atdzesēja ar ūdeni. Kopējā degšanas platība bija 70 m2. Cisterna bija noslēgta un degvielas noplūde no tās nenotika. Līdzās tam ap tuvējām kanalizācijas akām tika izveidots apvaļņojums, lai novērstu dzēšanas rezultātā radušā šķidruma ieplūšanu tajās. Darbi notikuma vietā noslēdzās naktī plkst.1.19.

Tāpat ziņots, ka otrdien dienas vidū Ropažu novada Stopiņu pagastā glābēji no upes izcēla bojāgājušo, kuru nodeva Valsts policijas amatpersonām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.