Menu
 

Ādažu novadā palielināts pabalsta apmērs krīzes situācijā iepriekš neparedzamos gadījumos

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu novadā palielināts pabalsta apmērs krīzes situācijā iepriekš neparedzamos krīzes gadījumos, informēja pašvaldības vecākais sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Pārums.

Stājušies spēkā Ādažu novada pašvaldības saistošie noteikumi "Par sociālās palīdzības pabalstiem trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām vai personām krīzes situācijās Ādažu novadā".

Jaunajos noteikumos no 100 līdz 300 eiro palielināts pabalsta apmērs krīzes situācijā personai un katram tās ģimenes loceklim iepriekš neparedzamos krīzes gadījumos, nepārsniedzot faktiskos izdevumus.

Jaunie noteikumi paredz arī garantētā minimālā ienākuma pabalstu (GMI), mājokļa pabalstu īres un komunālo pakalpojumu apmaksai un cietā kurināmā iegādei, pabalstu atsevišķu izdevumu apmaksai veselības aprūpei, skolas piederumu un apģērba iegādei un ēdināšanai, atbalstu personām sociālās funkcionēšanas un neatkarīgas dzīves nodrošināšanai, vienreizēju materiālu pabalstu personai, kurai objektīvu apstākļu dēļ nav deklarētas dzīvesvietas, kā arī pabalstu krīzes situācijā operatīvai ārēju notikumu radītu seku novēršanai vai mazināšanai personai, kura savu dzīvesvietu deklarējusi un faktiski dzīvo Ādažu novadā, neizvērtējot materiālo stāvokli.

Pabalstu atsevišķu izdevumu apmaksai piešķir par medicīnas pakalpojumiem, medikamentiem, briļļu un higiēnas preču iegādi 50 % apmērā, ne vairāk kā 100 eiro gadā personai.

Par ārstēšanos stacionārā pabalstu piešķir 50% apmērā, ne vairāk kā 150 eiro gadā vienai personai.

Pabalsts paredzēts zobārstniecībai un zobu protezēšanai 50% apmērā, ne vairāk kā 100 eiro gadā vienai personai, bet par endoprotezēšanu 300 eiro gadā.

Skolas piederumu un apģērba iegādei izglītojamajam paredzēts pabalsts 60 eiro apmērā vienu reizi gadā.

Pabalstu ēdināšanai 100% apmērā piešķirs izglītojamajam, kurš apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, iegūst pamatizglītību, vispārējo vidējo vai profesionālo izglītību, pārskaitot to pakalpojuma sniedzējam saskaņā ar tā rēķinu, atbilstoši izglītības iestādes faktiskajam apmeklējumam.

Pabalstu sociālās funkcionēšanas un neatkarīgas dzīves nodrošināšanai piešķir līdz 500 eiro gadā, nosakot pabalsta faktisko apmēru pēc personas sociālās situācijas izvērtēšanas un pamatojoties uz personas individuālo rehabilitācijas plānu.

Vienreizēju materiālo pabalstu personai bez deklarētās dzīvesvietas piešķir līdz ārējos normatīvajos aktos noteiktajam GMI pabalsta apmēram, izvērtējot ienākumus.

Pabalstu krīzes situācijā piešķir personai un katram tās ģimenes loceklim katastrofas un stihiskas nelaimes gadījumā līdz 700 eiro ņemot vērā radīto zaudējumu sekas.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.