Menu
 

No 31.jūlija vilcieni no Rīgas uz Liepāju un atpakaļ kursēs katru dienu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ņemot vērā satiksmes ministra Jāņa Vitenberga uzdevumu, piektdien Sabiedriskā transporta padome pieņēma lēmumu no 31. jūlija ieviest pasažieru vilcienu reisus no Rīgas uz Liepāju un atpakaļ katru dienu. Vilciens no rīta kursēs virzienā uz Rīgu, bet vakarā – uz Liepāju. Iedzīvotāju pastiprinātā pieprasījuma dēļ svētdienās šis maršruts tiks izpildīts divas reizes, informēja Satiksmes ministrijā.

“Pie manis vērsušies vietējie iedzīvotāji, arī deputāti, vairākkārt lūdzot meklēt iespēju ieviest vilcienu papildreisus. Līdz šim vilcieni uz Liepāju kursējuši tikai divas reizes nedēļā un bieži vien ir bijuši tik aizpildīti, ka pasažieriem nācies stāvēt kājās. Cilvēki ir pelnījuši ērtus braucienus un labu savienojamību. Šīs ērtības baudīs ne tikai liepājnieki un rīdzinieki, bet arī Skrundas, Saldus, Dobeles un citu tuvējo novadu iedzīvotāji, ” teic J. Vitenbergs.

VSIA “Autotransporta direkcija” valdes priekšsēdētājs Artūrs Caune papildina: “Vilciens kā reģionālā sabiedriskā transporta pamats šogad tiek nodrošināts plašākā apjomā arī kurzemniekiem, jo tas ir paredzams, stabils pārvietošanās veids – īpaši rītos, kad pasažieri dodas savās dienas gaitās un rēķinās ar iespējām nokļūt galamērķī. Šogad virzienā Rīga–Liepāja tika rasts cits risinājums kā iepriekš, izmantojot vilcienu tehniskās iespējas un neseno infrastruktūras pilnveidi, kā arī rodot risinājumu autobusu maršrutu optimizēšanai un salāgošanai ar vilcienu reisiem.“

Līdz šī gada beigām arī plānoti Latvijas dzelzceļa infrastruktūras uzlabošanas darbi, kas palīdzēs braucienu padarīt ātrāku. Tāpat tuvāko mēnešu laikā tiks vērtēta papildus pieturu iekļaušana maršrutā.

Kā norādījis “Pasažieru vilciens”, reisus varētu izpildīt trīs vagonu dīzeļvilcieni ar 210 sēdvietām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.