Menu
 

Jūrmalā bērnus priecēs nakts ekspedīcija "Nestāsti pasaciņas"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no Jūrmalas pašvaldības arhīva Foto no Jūrmalas pašvaldības arhīva

Divus aizraujošus vakarus – 18. un 19.augustā plkst.20.00–23.00 – Dzintaru mežaparkā Jūrmalā norisināsies viens no bērnu gaidītākajiem vasaras pasākumiem – nakts ekspedīcija “Nestāsti pasaciņas”, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Dzintaru mežaparka 13 hektārus plašā teritorija divus vakarus trīs stundu garumā, no plkst. 20.00 līdz 23.00, pārvērtīsies par noslēpumainu, pārsteigumiem un piedzīvojumiem bagātu valstību. Vairākās vietās parkā norisināsies aizraujoši notikumi un svinības, būs sastopami bērnu iemīļoti varoņi no labi zināmiem stāstiem un pasakām, kā arī gaidāmas tikšanās ar vēl neredzētiem, neparastiem tēliem. Pasākums paredzēts bērniem kopā ar pieaugušajiem.

Jūras valdnieka dzīres

Dzintaru mežaparka pasaku pilsētā norisināsies dzīres par godu jūras valdniekam Neptūnam, kas septiņu jūras nāru pavadībā mežaparkā ieradīsies no Dzintaru pludmales. Pasaku pilsētā notiks visdažādākie svētku priekšnesumi, varēs iejusties dižākā “copmaņa” lomā un apgūt Zuša un Butes kāzu deju, ko svētku viesiem mācīs pats jūras valdnieks, stāsta valstspilsētas administrācijā.

“Es mīlu dziesmusvētkus”

Lielākie latviešu tautas svētki ir dziesmu un deju svētki – neaizmirstams notikums ar pusotra gadsimta senām tradīcijām. Svētku apmeklētājiem būs iespēja turēt rokās diriģenta zizli un uz mirkli kļūt par diriģentu, lai izbaudītu, kādas ir sajūtas, atrodoties uz dziesmusvētku skatuves – dejojot, dziedot kopkorī vai pievienojoties daudzbalsīgajam korim no skatītāju rindām. Šī būs pasaka par maziem dziesmusvētkiem un lieliem diriģentiem.

Mežmalītes karnevāls

Svarīga ziņa visiem “Nestāsti pasaciņas” apmeklētājiem: brūnie lāči, rudās lapsas, zaķi, mežakaķi, vilki, stirniņas un brieži, putni, skudras, vaboles, vardes un visi citi – būsiet laipni gaidīti Dzintaru mežaparkā Mežmalītes karnevālā! Pasaku pilsētas iemītnieki priecāsies, ja apmeklētāji pasākumā ieradīsies meža dzīvnieku maskās, tērpos, ar aksesuāriem, taču laipni gaidīts ir ikviens, arī bez maskas. Mežmalītes karnevālā darbosies radošās darbnīcas un notiks jautras atrakcijas, norāda valstspilsētas administrācijā.

Ziemassvētku vecīšu pilsētas svētki

Katru gadu Ziemassvētku vecītis saņem miljoniem bērnu vēstuļu: kāds sapņo par lellīti, kāds par mašīnīti, vēl kāds par saldumiem un nereti nodomā – cik jauki būtu, ja Ziemassvētki būtu katru dienu! Tāpēc Ziemassvētku vecīšu pilsētā Ziemassvētki notiks arī augustā – būs pilsētiņas galvenās egles iedegšanas meistarklase, iespaidīgs bungu šovs un varenas svētku svinības!

Brīvdabas teātra izrādes bērniem

“Nestāsti pasaciņas” lielus un mazus aicina uz brīvdabas izrādēm. 18.augustā plkst.20.00 varēs noskatīties izrādi “Kaķīte un sunītis”, plkst.21.30 izrādi “Lote dodas uz skolu”. 19.augustā plkst. 20.00 skatītāji aicināti uz izrādi “Sarkangalvīte”, savukārt plkst.21.30 – uz izrādi “Ziņkārīgais Zilonēns”.

Dodoties ekspedīcijā, pasākuma apmeklētāji aicināti paņemt līdzi kabatas lukturīti, lai nakts melnumā var atrast taciņu uz pasaciņu. Ieeja pasākumā ir bez maksas. Valstspilsētas administrācijas pārstāvji vērš uzmanību, ka pasākuma norises laikā Dzintaru mežaparka teritorijā apmeklētājiem liegta skrituļslidu, skrituļdēļu, velosipēdu un motorizētu ierīču lietošana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.