Menu
 

Rinkēvičs: Ir pārāk maiga sodu politika attiecībā uz personām, kuras nodarbojas ar nelegālās migrācijas organizēšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

8.augustā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklēja Latvijas austrumu robežu un Valsts robežsardzes struktūrvienības Latgalē – Krivandas robežapsardzības nodaļu, Opoļu robežapsardzības nodaļu un Robežnieku robežapsardzības nodaļu, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Vizītes laikā Valsts prezidents klātienē iepazinās ar situāciju uz robežas, robežsargu ikdienas darbu un robežas infrastruktūru, kā arī pārrunāja jautājumus saistībā ar valsts un reģiona drošību un robežas stiprināšanu.

“Šodien man bija iespēja klātienē iepazīties ar Valsts robežsardzes ikdienas darbu un tām grūtībām, ar ko mūsu robežsargi saskaras, apsargājot un dienot Latvijas austrumu robežā. Vēlos Latvijas valsts robežsargiem pateikt paldies par viņu profesionālo darbu. Vienlaikus guvu pārliecību, ka šobrīd ir pārāk maiga sodu politika attiecībā uz personām, kuras nodarbojas ar nelegālās migrācijas organizēšanu. Ir arī nepiedodami lēna vilcināšanās ar mūsu valsts austrumu robežas izbūvi, tādēļ no visām atbildīgajām institūcijām sagaidu aktīvu rīcību un šo jautājumu regulāri aktivizēšu ar atbildīgajām amatpersonām,” uzsvēra Valsts prezidents.            

Latvijas austrumu robeža vienlaikus ir arī Eiropas Savienības un NATO ārējā robeža ar Krieviju un Baltkrieviju, atgādina prezidenta kancelejā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.