Menu
 

Šonedēļ Rīgā un Pierīgā norisināsies visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2023"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 25.septembra līdz 1.oktobrim Rīgas pilsētā, Ropažu novadā, Ķekavas novadā un Mārupes novadā norisināsies  visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs 2023”, informēja Zemessardzes 1.Rīgas brigādes Komunikācijas daļā.

Mācību laikā Zemessardzes 1.Rīgas brigāde sadarbībā ar Valsts policiju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Rīgas pašvaldību un tās kapitālsabiedrībām, Rīgas pašvaldības policiju, Rīgas brīvostas pārvaldi, Valsts vides dienestu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un komersantiem pilnveidos un stiprinās spēju veikt uzdevumus valsts apdraudējuma gadījumā.

Mācību ietvaros notiks zemessargu un militārās tehnikas pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem, kā arī tiks izmantota mācību munīcija, kas rada skaņu, bet neapdraud apkārtējos cilvēkus. Zemessardze aicina iedzīvotājus neuztraukties redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu, kā arī ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem ierobežojumiem, kas var rasties militārās tehnikas pārvietošanās laikā pa autoceļiem. Pēc mācībām mācību norises vietas tiks sakoptas.

Reaģējot uz mainīgajiem drošības izaicinājumiem, Latvijas valsts aizsardzības sistēmai jābūt visaptverošai un jābalstās visas sabiedrības un valsts institūciju gatavībā pārvarēt krīzi, kā arī noturībā pret ārējo ietekmi. Visaptveroša valsts aizsardzības sistēma, ietver ne tikai valsts aizsardzības jomas vai valsts pārvaldes institūcijas, bet arī privātā sektora pārstāvjus, uzņēmumus, nevalstiskās organizācijas, iedzīvotājus un citas personas.

Visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas mērķis ir sekmēt valstiski svarīgu funkciju darbību plānošanas, koordinēšanas un partnerības sistēmas izveidošanu starp valsts institūcijām, kā arī privāto sektoru, nevalstiskajām organizācijām un iedzīvotājiem. Praktiskais visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas uzdevums ir katrai valsts institūcijai noteikt konkrētus uzdevumus un lomu valsts aizsardzībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.