Menu
 

Mārupes novada koris "Maska" uzvar starptautiskā konkursā Ziemeļīrijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - City of Derry International Choir Festival Foto - City of Derry International Choir Festival

Mārupes novada jauktais koris "Maska" izcīnīja uzvaru starptautiskā kormūzikas festivālā "City of Derry International Choir Festival" Ziemeļīrijā, sīvā cīņā pārspējot augsta līmeņa korus no Norvēģijas, Šveices, Lielbritānijas un citām valstīm. Festivāls notika laikā no 19. līdz 22.oktobrim Ziemeļīrijas pilsētā Derijā, informē kora pārstāvji.

Koris "Maska" mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Jāņa Ozola vadībā izpildīja četrus dažādas sarežģītības līmeņu skaņdarbus, lai demonstrētu spēju izpildīt dažādu žanru mūziku. Vislielākās publikas ovācijas un žūrijas vērtējumu izpelnījās latviešu komponista Ērika Ešenvalda skaņdarba "Ainava ar ganiem" izpildījums.

"Kā jau tas vairākkārtīgi ir pierādījies, tieši latviešu kormūzika turpina pārsteigt pasauli. Ērika Ešenvalda mūzika vispatiesāk, emocionālāk un vissirsnīgāk izskan tieši latviešu izpildījumā. Ļoti priecājamies par mums doto iespēju iepazīstināt starptautisko kormūzikas pasauli gan ar kori "Maska", gan arī ar augstvērtīgu Latvijas kormūziku. Protams, esam neizsakāmi laimīgi par izcīnīto uzvaru šajā prestižajā konkursā," stāsta J. Ozols.

Derijas starptautiskais kormūzikas festivāls šogad notika jau desmito reizi. Tas kļuvis par ļoti nozīmīgu notikumu Ziemeļīrijas muzikālajā dzīvē, kā arī ir vienīgais šāda veida starptautiskais kormūzikas festivāls visā Apvienotajā Karalistē. Nedēļu garais festivāls ir kormūzikas svētki, kas piedāvā pasaulslavenu vokālo grupu uzstāšanos, vietējo un starptautisko kormūzikas konkursu, mūzikas meistarklases, izglītojošus pasākumus koru diriģentiem un dziedātājiem, kā arī koncertus ievērojamās vietās Derijas un tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem. Festivālā katru gadu piedalās vairāk nekā 60 koru no visas pasaules, norāda kora pārstāvji.

Nedēļas garo koncerttūri Ziemeļīrijā un Īrijā koris noslēdza, koncertējot kopā ar Īrijas latviešu koriem "eLVē" un "LA`IR". Dublinā notiekošais koncerts pulcēja latviešu kormūzikas cienītājus, lai ne tikai klausītos kora "Maska" sniegumu, bet arī kopā sadziedātos, izpildot šī gada dziesmu svētku iecienītākās dziesmas.

Koris "Maska" ir viens no augstāk novērtētajiem amatieru koriem Latvijā, kas ieņem nozīmīgu lomu latviešu kormūzikas tradīciju attīstīšanā un popularizēšanā. Koris dibināts 2000.gadā, tā dibinātājs, diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Ozols. Kora unikalitāte ir spēja izpildīt dažādu žanru mūziku, sākot ar kormūzikas klasiku un beidzot ar pasaulē populāru popmūziku. Kora sniegums augstu novērtēts nozīmīgos kormūzikas konkursos un festivālos Japānā, Austrālijā, Itālijā, Spānijā un citur, atzīmē kora pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.