Menu
 

Aptauja Ropažos. Kā vērtējat lēmumu nodrošināt apmācību latviešu valodā visos bērnudārzos? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Saeima ir atbalstījusi grozījumus Vispārējās izglītības likumā, kas paredz pašvaldībām pienākumu it visos bērnudārzos nodrošināt iespēju bērniem mācīties latviešu valodā. Pašvaldības pienākums no 2021. gada 1. septembra būs nodrošināt iespēju apgūt pirmsskolas izglītības programmu valsts valodā visās tās padotībā esošajās pirmsskolas izglītības iestādēs. Savukārt izglītības iestādēm, kuras īsteno pirmsskolas izglītības programmas, būs jāsniedz atbalsts latviešu valodas apguvei tiem izglītojamajiem, kuriem tas nepieciešams, tajā skaitā bērniem, kuriem tā nav dzimtā valoda.

Jānis, inženieris

Tas ir pareizi, jo bērnudārzs ir iestāde valstī un valsts valoda ir latviešu valoda, turklāt latviskot bērni jāsāk jau no bērnudārza, nevis no vidusskolas vecuma.

Ilga, uzņēmēja

Bērni labāk integrēsies sabiedrībā, un viņiem būs vieglāk uztvert mācību priekšmetus, kad būs jāsāk mācības skolā. Tas ir ļoti pareizi.

Inta, sociālās aprūpes darbiniece

Domāju, ka tas ir katra paša lēmums, kādā valodā māca bērniem runāt. Katrā ģimenē to var darīt atšķirīgi, bet bērnudārzā droši vien tā būs labāk.

Lilija, pensionāre

Man šķiet, ka valodu zināšanas nekad nenāk par ļaunu, tāpēc izglītībai bērnudārzā būtu jānotiek vairākās valodās, jo tas mūsu bērnus tikai bagātinās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.