Menu
 

Foto: Ar krašņu 3 Osokinu koncertu atklāj sesto "Jūrmalas festivālu"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

22.jūlijā Dzintaru koncertzālē ar krāšņu 3 Osokinu koncertu tika atklāts sestais “Jūrmalas festivāls”. Atklāšanas koncertā klausītāji baudīja klaviermūzikas svētkus kopā ar Osokinu dinastijas izcilajiem pianistiem – Sergeju, Andreju un Georgiju Osokiniem.

Pianisti kopīgi atskaņoja 20. gadsimta franču mūziku pārlikumos divām un trim klavierēm – hipnotizējošo Morisa Ravela “Bolero” un finālu no Fransisa Pulenka Koncerta divām klavierēm, kurā kūsājoša enerģija mijas ar valdzinošu franču melodismu, pavēstīja Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.  Ritmisko kaisli veldzēja Ludviga van Bēthovena dziļi traģiskā “Mēnesnīcas sonāte” un Friderika Šopēna poētiskie mirkļi. Osokinu izpildījumā skanēja arī Aleksandra Skrjabina izsmalcinātie vēlīnie klavieru meistardarbi un, protams,  kā dāvana klausītājiem – Emīla Dārziņa “Melanholiskais valsis”. 

24.jūlijā plkst. 20.30 Jūrmalas festivālā izskanēs koncerts “Dzimuši Latvijā”, kas pulcēs Latvijā dzimušos mūzikas spīdekļus – gan strauji plaukstošos jaunos talantus, gan latviešu mūziķus ar starptautisku slavu, kuru uzstāšanās dzimtenē vienmēr ir gaidīts notikums. Krāšņajā solistu parādē uzstāsies vijolniece Kristīne Balanas, kuras spožā un temperamentīgā  vijoļspēle pēdējos gados skanējusi Berlīnes un Parīzes filharmonijās, Bārbikena centrā Londonā, kā arī jaunās paaudzes izcilais un daudzpusīgais saksofonists Aigars Raumanis, kurš šogad ieguva Lielo mūzikas balvu kategorijā “Gada jaunais mākslinieks”.

Klausītājiem būs iespēja iepazīt  spilgtu sitaminstrumentu spēles talantu, vēl tikai Ķekavas mūzikas skolas audzēkni Mārtiņu Starostnieku – pagājušajā gadā viņš kļuva par konkursa “Inese Galantes talanti” laureātu, apburot daudzus ar savu uzstāšanos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.