Menu
 

Ķekavieši uzvar Garkalnes regbistus un izcīna Latvijas čempionu titulu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF

Izšķirošajā spēlē par Latvijas čempionu titulu sestdien vakarā Upesciema stadionā "Ķekava/Miesnieki" regbisti uzvarēja laukuma saimniekus "Garkalne/Livonia" komandu un 13.reizi izcīnīja Latvijas čempionu titulu. Ķekavieši nedēļu iepriekš kļuva par valsts čempioniem arī olimpiskajā regbijā-7.

Kaut arī Garkalnes klubam pēc šī mača Latvijas čempionātā vēl ir atlikusi viena spēle, situācija turnīra tabulā noteica, ka tieši sestdienas cīņā kļūs zināmi titula ieguvēji. Mačs pulcēja kuplu abu komandu līdzjutēju pulku – par spīti lietanajam laikam un vēlajai vakara stundai.

Kā izrādījās, izšķirošie notikumi laukumā norisinājās pirmā puslaika pirmajā pusē. Jau ceturtajā minūtē Elmārs Šefanovskis ar piezemējumu izvirzīja vadībā “Ķekava/Miesnieki” komandu, septiņas minutes vēlāk vēl piecus punktus pievienoja Hārdijs Nungurs, bet pirmā puslaika vidū viesi ar Laura Iesalnieka precīzo soda sitienu pārsvaru palielināja līdz 13:0.

Puslaika otrajā pusē iniciatīva jau piederēja mājiniekiem livoniešiem, taču Enco Beltramino soda sitiens viņiem ļāva atspēlēt tikai trīs punktus.

Spēlei atsākoties pēc pārtraukumam, Upesciema stadions arvien vairāk grima tumsā, un situāciju tikai daļēji palīdzēja uzlabot laukuma malā izvietotie prožektori. “Garkalne/Livonia” cīņu atsāka ar milzīgu entuziasmu, un Reinis Pepa ar piezemējumu un Valērijs Runco ar realizācijas sitienu atjaunoja intrigu – 13:10. Taču emocijas mājiniekiem ņēma virsroku – sekoja gan kļūdas, gan atklātas rupjības un noraidījumi, turklāt nepietiekamās redzamības dēļ mačs tika noslēgts ātrāk par ierasto spēles laiku – 13:10 uzvar “Miesnieki” un pēc gada pārtraukuma atgūst čempionu titulu.

Jāpiezīmē, kad ķekavieši līdz ar uzvaru arī nosacīti revanšējās “Garkalne/Livonia” klubam par neseno zaudējumu Baltijas “Top” līgas principiālajā finālspēlē par piekto vietu (23:25).

12.septembrī “Garkalne/Livonia” regbisti noslēgs Latvijas čempionātu ar spēli pret regbija klubu “Fēnikss”, kas sestdien ar 0:24 piekāpās “Eži/EK sistēmas” komandai un turnīru noslēdza ceturtajā vietā. Trešo garantējuši “eži”, piekto – “Fēnikss”, bet pēdējā sestajā palika debitanti “Rāmavas lāči”.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.