Menu
 

Projektā "Dreilinga mājas" Stopiņu novadā ekspluatācijā nodota piektā māja

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava Latvija" ekspluatācijā nodevis piekto māju projekta"Dreilinga mājas" ietvaros Stopiņu novadā pie Rīgas robežas. Kopumā "Dreilinga māju" ciematā top 16 dzīvojamās mājas ar 700 dzīvokļu.

Ekspluatācijā nodotajā mājā Robežu ielā 11 ir 39 divu un trīs un istabu dzīvokļi ar platību no 48 līdz 66 kvadrātmetriem. Dzīvokļiem ir balkoni, un katram no tiem pieejama individuāla noliktavas telpa. Līdz ar piektās mājas nodošanu ekspluatācijā šomēnes tiek svinēti spāru svētki arī Robežu 13 mājai.

Pēc "Bonava Latvija" informācijas, šis ir attīstītāja pieprasītākais projekts, un tajā jau pārdoti 76 dzīvokļi, kas ir 34% no visiem attīstītāja šogad pārdotajiem mājokļiem. Projekta attīstīšanā ieguldīti 40 miljoni eiro.

Kopumā projekta būvdarbus pilnībā plānots pabeigt līdz 2025.gadam. Projektam noslēdzoties, teritorija tiks pilnībā labiekārtota ar zaļo zonējumu, atpūtas vietām un bērnu laukumiem, kas savstarpēji būs savienoti ar gājēju celiņu tīklu. Iedzīvotājiem būs arī pieejama labiekārtota promenāde gar Dauguļupīti.

Kā norādījis "Dreilinga mājas" projekta attīstības vadītājs Guntis Zīlis, liela nozīme projekta īstenošanā ir bijusi sadarbībai ar vietējo pašvaldību. Pirms diviem gadiem Stopiņu novada būvvalde dzīvojamo māju ciematam "Dreilinga mājas" izsniedza Latvijā pirmo elektronisko būvatļauju. Tas bija pirmais gadījums Latvijā, kad pilnībā visas būvniecības ieceres un būvprojekta saskaņošana, kā arī viss process līdz ēkas nodošanai ekspluatācijā noritēja elektroniski, atzīmē "Bonava Latvija".

""Dreilinga māju" ciemats ir līdz šim apjomīgākais šāda tipa projekts apkaimē. Tas radīs jaunas dzīvesvietas teju 2000 cilvēku, dodot būtisku pienesumu Pierīgas dzīvojamajam fondam. Šobrīd Latvijā kritiski trūkst jaunu, kvalitatīvu un pieejamu mājokļu. Lai veicinātu to rašanos, efektīva sadarbība ar pašvaldībām ir ļoti svarīga. Esam gandarīti, ka Stopiņu novada dome izprot situāciju un ir gatava sadarbībai," paudis G.Zīlis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.