Menu
 

Saeima atver autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu tirgu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā “Par autoceļiem”, kas paredz atvērt valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu tirgu no nākamā gada rudens.

Darbu veicēju no 2021.gada 1.oktobra atbilstoši regulējumam par publiskajiem iepirkumiem izvēlēsies valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību (VSIA) "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), liecina Saeimas preses dienesta informācija. Plānots, ka LVC varēs jau no nākamā gada 1.janvāra uzsākt valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu publisko iepirkumu. Patlaban autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus veic VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU).

Likumprojekta autori norādījuši, ka iecerētās izmaiņas dos iespēju ceļu būvniecības nozares un citu radniecīgu nozaru pārstāvjiem piedalīties konkursā par valsts autoceļu uzturēšanu. Tādējādi komersantiem tiks radīta iespēja paplašināt savu piedāvāto pakalpojumu klāstu un nodrošināt efektīvāku tehnikas un cilvēkresursu izmantošanu, kā arī, piemēram, mazināt autoceļu būvniecības komersantu saimnieciskās darbības sezonalitāti.

Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.