Menu
 

Brāļiem Šiciem sudrabs Pasaules kausa astotajā posmā Austrijā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis Foto - Mareks Gaļinovskis

Siguldieši Andris un Juris Šici izcīnījuši otro vietu Pasaules kausa izcīņas astotā posma sacensībās kamaniņu sportā divnieku ekipāžām sestdien Insbrukas/Īglsas trasē Austrijā. Labāko desmitniekā iekļuva arī abas pārējās Latvijas ekipāžas.

Sacensību pirmajā braucienā brāļi Šici uzrādīja piekto rezultātu, turklāt mazliet zaudēja ropažniekiem Mārtiņam Botam un Robertam Plūmem. Toties otrajā mēģinājumā siguldieši bija visātrākie un summā apsteidza gan savus tautiešus, gan spēcīgos vāciešus Toniju Egertu un Sašu Benekenu, gan mājiniekus, Pasaules kausa kopvērtējuma līderus austriešus Tomasu Štoi un Lorencu Kolleru.

Par uzvarētājiem nedaudz negaidīti kļuva Itālijas kamaniņu braucēji Ludvigs Rīders un Patriks Rastners, kuriem Šici zaudēja 0,081 sekundi.

Bots un Plūme abos braucienos sasniedza ceturto laiku un arī summā ierindojās ceturtajā vietā 0,116 sekundes aiz Rīdera/Rastnera. Savukārt Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš divreiz uzrādīja desmito laiku un arī sacensības noslēdza desmitajā pozīcijā 0,404 sekundes aiz uzvarētājiem.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā (neskaitot Sprinta kausa sacensībām) pirmo vietu saglabā Štoi un Kollers (626 p.). Visas trīs Latvijas ekipāžas saglabā vietas pirmajā desmitniekā: 4.Šics/Šics (518 p.), 9.Gudramovičs/Kalniņš (316), 10.Bots/Plūme (297 p.).

Turpretī vēlāk notikušajās individuālajās sacensībās vīriem labāko desmitniekā izdevās iekļūt tikai vienam no trim siguldiešiem – Gintam Bērziņam, kurš piektdien izcīnīja uzvaru kvalifikācijā jeb Nāciju kausa izcīņā. Pirmajā braucienā viņš bija desmitais, otrajā – vienpadsmitais un summā 32 dalībnieku konkurencē ierindojās devītajā vietā 0,693 sekundes aiz uzvarētāja un sezonas līdera vācieša Feliksa Loha.

Kā pēdējais piecpadsmitais svētdienas Sprinta kausa sacensībām kvalificējās Riks Kristens Rozītis (+0,977 s), bet vienu pozīciju zemāk finišēja Artūrs Dārznieks (+1,001 s).

Pasaules kausa kopvērtējuma līderim Loham ir maksimālais punktu skaits 800. Latvijas kamaniņu braucēji ieņem vietas otrajā desmitā: 12.Dārznieks (241), 15.Rozītis (215), 17.Bērziņš (182 p.).

Svētdien Īglsas trasē paredzēti dāmu braucieni un Sprinta kausa sacensības.

(papildināta ar vīru sacensību rezultātiem)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.