Menu
 

Ķekavas novadā "aukļu dienesta" pakalpojumus pērn izmantojuši 370 bērni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Risinot nepietiekamo bērnudārzu skaita jautājumu, Ķekavas novada pašvaldība ģimenēm, kuru bērniņi netiek pašvaldības bērnudārzos, piedāvā alternatīvu iespēju –  pašvaldības apmaksātus aukļu pakalpojumus. Pēc Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes datiem novērojams, ka 2020. gadā pieaudzis gan aukļu, gan pieskatāmo bērniņu skaits – pagājušajā gadā 200 aukles pieskatījušas 370 bērniņus, liecina informācija pašvaldības interneta vietnē.

Ķekavas novada pašvaldība līdzfinansē auklītes darba samaksu 170 eiro mēnesī, bet pārējo samaksas daļu, vienojoties ar auklīti, sedz bērnu vecāki. 2020. gadā pašvaldība aukļu  un pieskatīšanas centru atbalstam kopumā izlietojusi 805 278 eiro.

Ķekavas novads ir viens no pirmajiem, kas uzsāka īstenot pašvaldības apmaksātus aukļu pakalpojumus. Kā norāda Izglītības, kultūras un sporta pārvalde, aukļu un pieskatāmo bērnu skaits ir audzis – 2019.gadā Ķekavas novadā darbojās 156 aukles, kas pieskatīja 323 bērnus, taču 2020.gadā jau 200 aukles, kuras pieskata 370 bērniņus.

Pašvaldības atbalstu aukles pakalpojumu apmaksai bērna ģimene var saņemt, ja bērns un viens no viņa vecākiem ir deklarēts Ķekavas novada administratīvajā teritorijā, kā arī, ja bērns ir pašvaldības rindā uz bērnudārzu, noslēdzot līgumu starp vecākiem un aukli par bērna pieskatīšanu. Svarīgi ņemt vērā, ka auklei ir jābūt reģistrētai Ķekavas novada pašvaldības aukļu datu bāzē.

Pašvaldībā atgādina, ka Ķekavas novadā, pateicoties augošiem dzimstības un iedzīvotāju skaita radītājiem, viens no prioritārajiem darbiem  ir risināt jautājumu, kā nodrošināt pirmsskolas vecuma bērnus ar vietām pašvaldības bērnudārzos. Tāpēc Ķekavas novada pašvaldība, izvērtējot esošās situācijas rādītājus un nākotnes prognozes,  realizē divus prioritārus pirmsskolas izglītības investīciju projektus – piebūves pie bērnudārza “Ieviņa” Ķekavā un jauna bērnudārza būvniecību Titurgā, Baložu pilsētā. Piebūves būvdarbi jau uzsākti Ķekavā, bet otrajā gadījumā notiek priekšdarbi, lai varētu uzsākt Titurgas bērnudārza projektēšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.