Menu
 

Pašvaldību vēlēšanām Pierīgas novados līdz sestdienai iesniegts 61 saraksts Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Pēdējo triju dienu laikā 5.jūnijā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām iesniegto sarakstu skaits astoņos Pierīgas novados dubultojies – līdz sestdienai kopumā bija iesniegts 61 saraksts un uz deputātu amatiem pretendē 1025 personas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija. Sarakstu iesniegšanas pēdējā diena ir 6.aprīlis.

Ādažu novadā līdz sestdienai iesniegti septiņi saraksti, dažu pēdējo dienu laikā – četri. Jaunās konservatīvās partijas saraksta līderis ir tieslietu ministra padomnieks un Carnikavas novada domes deputāts Imants Krastiņš, partijas “KPV LV” sarakstā – SIA “Tiesu Namu aģentūra” IT administrators Toms Baltacis, “Kustības “Par!”” un “Jaunās Vienotības” kopīgajā sarakstā – Carnikavas novada domes deputāte un privātās pirmsskolas “Patnis” pedagoģe Sniedze Brakovska, bet Latvijas Zaļas partijas sarakstā – SIA “Zaļā Saule” valdes loceklis un Ādažu novada domes deputāts Gundars Bojārs.

Ķekavas novadā iesniegto sarakstu skaits palielinājies par trim un nu sasniedzis astoņus. “Jaunās  Vienotības” saraksta priekšgalā ir pašreizējie novadu mēri – Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire un Baldones novada domes priekšsēdētājs Raimonds Audzers, bet trešais ir Baires vietnieks Andris Ceļmalnieks. Latvijas Zemnieku savienības sarakstā pirmie trīs numuri ir pašreizējiem domes deputātiem Aigaram Vītolam un Voldemāram Pozņakam, kā arī Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras direktorei Dacei Cīrulei. Savukārt partijas “Saskaņa” saraksta līderi ir Ķekavas novada domes deputāte Anastasija Prokopenko, SIA “Baložu komunālā saimniecība” valdes priekšsēdētājs Zintis Šaicāns un Baldones novada domes deputāts un bijušais priekssēdētājs Andrejs Požarnovs.

Mārupes novadā līdz sestdienai iesniegto sarakstu skaits ir lielākais Pierīgā – vienpadsmit. Pēdējās dienās to papildināja partija “Alternative” ar tās valdes priekšsēdētāju Vadimu Baraņņiku priekšgalā, “Kustība “Par!”” ar tās Mārupes novadaļas vadītājas vietnieku Pēteri Betheru kā pirmo numuru un “Progresīvie” ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas klientu apkalpošanas speciālisti Lāsmu Luksu pirmajā pozīcijā. Savukārt Nacionālās apvienības saraksta pirmais numurs ir Mārupes novada domes deputāts Andris Puide, un sarakstā iekļauts gan Latvijas junioru hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins, gan Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa.

Olaines novadā turpretī sarakstu skaits ir vismazākais – četri. Partijai “Saskaņa” pievienojusies Latvijas Krievu savienība (saraksta pirmais numurs SIA “Vurcs” valdes loceklis Andris Vurčs), partija “Latvijas attīstībai” (SIA “Tente” nodokļu vadītājs Aleksandrs Hrisanfovs) un Nacionālā apvienība (zemnieku saimniecības “Cērpas” īpašnieks Agris Zanders).

Ropažu novadā iesniegto sarakstu skaits pieaudzis līdz deviņiem. Latvijas Zaļās partijas saraksta “lokomotīve” būs SIA “Lielozoli” valdes loceklis Vladislavs Šlēgelmilhs, Nacionālās apvienības sarakstā – SIA “H2B” valdes loceklis un komunikācijas speciālists Haralds Burkovskis, “Jaunās Vienotības” sarakstā – ārsts-gastroenterologs Hosams Abu Meri, Latvijas reģionu apvienībai – Garkales novada deputāts Kārlis Knēziņš, Latvijas Krievu savienībai – EP deputātes Tatjanas Ždanokas palīdze Ļubova Ždanova, bet partijai “Vienoti Latvijai” – Garkalnes novada domes sporta centra vadītājs Juris Silovs.

Salaspils novadā iesniegti vēl četri saraksti un to skaits sasniedzis septiņus. “Jaunās Vienotības” saraksta vadošais trio ir pašreizējā domes vadība – priekšsēdētājs Raimonds Čudars un viņa vietnieki Raivis Anspaks un Malda Caune. Salaspils domes deputāti ir pirmie numuri arī partijas “Alternative” (Mihails Rogals) un partijas “Stabilitātei!” (Poļina Ivļeva) sarakstos, bet Latvijas Krievu savienības sarakstā pirmais ir bezdarbnieks Aleksandrs Prutkovs.

Saulkrastu novadā uz vietām jaunajā domes sasaukumā pretendē seši politisko partiju un partiju apvienību saraksti. Latvijas Reģionu apvienības saraksta līderis ir pašreizējais domes priekšsēdētājs Normunds Līcis, “Jaunajai Vienotībai” – juriste Izita Kļaviņa, Nacionālās apvienības un Jaunās konservatīvas partijas apvienotā saraksta priekšgalā ir zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts, Saulkrastu domes deputāts un bijušais priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis, kā arī Zvejniekciema vidusskolas direktors Andris Dulpiņš, bet Latvijas Zemnieku savienības sarakstā pirmais ir Skultes ostas pārvaldes valdes priekšsēdētājs un Saulkrastu domes deputāts Alens Horsts.

Siguldas novadā vēlēšanās iesniegto sarakstu skaits sasniedzis deviņus. Latvijas Zemnieku savienības saraksta vadībā ir Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko un ZS “Pīlādži” īpašnieks Jānis Zilvers, Jaunajai konservatīvajai partijai – SIA “Valtera protēžu laboratorija” valdes loceklis Valdis Valters un Krimuldas vidusskolas skolotāja Astrīda Podziņa, partijai “KPV LV” – SIA “IronWill Steel” pārdošanas speciālists Elvijs Ozoliņš un SIA “Eko Latvija” valdes priekšsēdētājs Raitis Rodiņš, bet “Jaunajai Vienotībai” – SIA “Divinus” pārdošanas vadītājs Aivars Garančs un “Siguldas Attīstības aģentūras” Uzņēmējdarbības atbalsta punkta vadītāja Ina Stupele.

Jāatgādina, ka kopumā pašvaldību vēlēšanas šogad notiks 41 vēlēšanu apgabalā – sešās valstspilsētās un 35 novados kopumā būs jāievēl 683 deputāti. Deputātu kandidātu sarakstus pašvaldību vēlēšanām var iesniegt reģistrētas politiskās partijas, reģistrētas politisko partiju apvienības, kā arī divas vai vairākas reģistrētas politiskās partijas, kuras nav apvienojušās reģistrētā apvienībā.

Pašvaldību vēlēšanās vēlētāji varēs balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī savā vēlēšanu apgabalā. Vēlēšanu iecirkņu darba laiks pašvaldību vēlēšanu dienā, 5.jūnijā, būs plkst.7.00 – 20.00. Vēlētāji varēs izmantot arī iespēju nobalsot iepriekš: pirmdien, 31. maijā, plkst. 16.00 – 20.00; ceturtdien, 3. jūnijā, plkst. 9.00 –16.00 un piektdien, 4. jūnijā, plkst. 13.00 – 20.00.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.