Menu
 

Siguldiešiem otrā vieta erudīcijas konkursa "Fizmix Eksperiments" finālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - fizmix.lv Foto - fizmix.lv

Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda "5 Hz" ieguvusi otro vietu AS "Latvenergo" organizētā skolēnu erudīcijas konkursa "Fizmix Eksperiments" fināla kārtā. Komandu pārstāvēja Dārta Urbanoviča, Viktorija Sedova, Bruno Polis, Jānis Marcinkēvičs un Roberts Kanajevs-Salnais, skolotājs – Jānis Bukins.

Par erudītākās komandas titulu un vērtīgām balvām cīnījās septiņas komandas no visiem Latvijas reģioniem: Vidzemes, Latgales, Kurzemes, Zemgales, Rīgas reģiona un Rīgas. Komandām fināla kārtā bija jāveic gan teorētiski, gan eksperimentāli uzdevumi par zaļo fiziku. Savukārt pasākuma neklātienes skatītājiem bija iespēja vērot e-mobilitātes eksperta Kārļa Mendziņa iedvesmojošo lekciju par elektroauto mītiem un patiesību, vērot atraktīvā fizikas skolotāja un jauniešu iedvesmotāja Valda Zutera eksperimentus, kā arī interaktīvā veidā, izmantojot viedtālruņus, piedalīties "Prāta spēlēs", kurās bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas par fiziku un ikdienišķām tēmām, kā arī laimēt balvas.

Izvērtējot uzdevumos iesniegtās atbildes, par konkursa 26. sezonas uzvarētājiem kļuva Cēsu Valsts ģimnāzijas komanda "Pērkons", kas siguldiešus apsteidza tikai par vienu punktu, liecina rīkotāju informācija.Trešo vietu ieguva Daugavpils 15. vidusskolas komanda "220 V".

Pirmo reizi konkursa vēsturē tika apbalvots arī "Fizmix skolotājs 2021". Konkursā pieteikumus iesniedza 90 skolotāji, kurus žūrija vērtēja piecās kategorijās. Vienādu punktu skaitu, titulu un galveno balvu ieguva skolotāja Agita Mače no Nīcas vidusskolas un Jānis Bukins no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

AS "Latvenergo" rīkotais erudīcijas konkurss norisinās 26. reizi, pulcējot komandas no Latvijas skolām, kurās mācās 8. un 9. klašu skolēni. "Fizmix Eksperiments" konkursa mērķis ir izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu ikdienā, veicināt jauniešos interesi par eksaktajām zinātnēm, saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas izmantot praksē, kā arī veicināt jauniešos profesionālu interesi, padziļināti apgūstot fiziku. Ar konkursa "Fizmix Eksperiments" palīdzību gan skolotāji, gan skolēni var pārliecināties, ka fizika nav tikai sarežģīta teorija, bet tā eksistē mums visapkārt un var būt aizraujoša.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.