Menu
 

Klātienes mācības arī nākamnedēļ Pierīgā varēs rīkot tikai Baldones novadā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Reģistrēto Covid-19 gadījumu biežums uz 100 000 iedzīvotāju pēdējās 14 dienās tajos Pierīgas novados, kas kādā brīdī atbilda “epidemioloģiski drošu” pašvaldību kritērijiem. Dati – SPKC Reģistrēto Covid-19 gadījumu biežums uz 100 000 iedzīvotāju pēdējās 14 dienās tajos Pierīgas novados, kas kādā brīdī atbilda “epidemioloģiski drošu” pašvaldību kritērijiem. Dati – SPKC

Arī nākamnedēļ klātienes mācības 1.-4.klasēs un 12.klasē, kā arī rotācijas kārtībā 7.-9. un 10.-11.klasē varēs tikai vienā Pierīgas pašvaldībā – Baldones novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija. Arī pēc pagājušās nedēļas datiem, epidemioloģiski drošo Pierīgas pašvaldību skaitā bija tikai Baldones novads.

Latvijā kopumā pašvaldību, kurās epidemioloģiskie apstākļi pieļauj mācību procesa īstenošanu klātienē, tāpat kā nedēļu iepriekš, ir 31.

14.aprīlī Baldones novadā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju bija 204, līdz ar to Baldones vidusskolas un Baldones Mūzikas pamatskolas skolēni varēja uzsākt mācības klātienē no 19.aprīļa. Taču nedēļu vēlāk šis rādītājs bija pieaudzis līdz 334, un skolēni atkal pārgāja uz attālināto mācību procesu. Pagājušajā nedēļā Covid-19 gadījumu skaits novadā bija nokritis līdz 130, līdz ar to skolās no 10.maija varēja atsākt klātienes mācības. 

Otrdien 14 dienu rādītājs Baldonē bija 167, bet trešdien pēcpusdienā aktualizētā SPKC informācija liecina, ka šis skaitlis palielinājies līdz 278 (saslimušo skaits palielinājies par sešiem un sasniedzis 15).

Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju mazāks par 400 Pierīgā otrdien vēl bija tikai Babītes novadā (314) un Stopiņu novadā (384). Jau ziņots, ka, rēķinot pēdējo 14 dienu saslimušo skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, Ropažu novadam starp visām Latvijas pašvaldībām ir trešais augstākais rādītājs, Ādažu novadam – piektais, Sējas novadam – desmitais, Saulkrastu novadam – divpadsmitais un Mālpils novadam – astoņpadsmitais. Visās šajās pašvaldībās vēl aprīlī epidemioloģiskie rādītāji pieļāva klātienes mācības skolās.

Jāatgādina, ka no 6.aprīļa visā valsts teritorijā atļautas klātienes mācības 12. klašu skolēniem, stingri ievērojot drošības pasākumus un veicot gan pedagogu, gan jauniešu testēšanu. No 6. aprīļa arī paplašināts to klašu loks, kuras epidemioloģiski drošajās teritorijās var mācīties klātienē. Līdz šim drošajās pašvaldībās klātienes mācības varēja īstenot 1.-4. klasēs, bet turpmāk šāda iespēja ir arī 5. un 6. klašu skolēniem tajās pašvaldībās, kurās divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 200 (atsevišķos gadījumos – 220).

Izvērtējot iespējas ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, skolas dibinātājs var pieņemt lēmumu rotācijas kārtībā klātienes mācības īstenot arī 7.-11.klasē, piemēram, divas dienas nedēļā.

(papildināta ar jaunākajiem datiem 4.rindkopā)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.