Menu
 

Skujiņam 22., Neilandam 33.vieta olimpisko spēļu grupas braucienā; zeltu izcīna Karapass

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš un Krists Neilands sestdien izcīnīja attiecīgi 22. un 33.vietu Tokijas olimpisko spēļu grupas braucienā, kurā uzvaru svinēja ekvadorietis Ričards Karapass.

Grupas braucienā riteņbraucēji veica 234 kilometrus garu distanci ar trīs ievērojamiem kāpumiem. 

Pirmajā atrāvienā aizbrauca astoņu riteņbraucēju liela grupa, kas iekrāja gandrīz 20 minūšu pārsvaru, taču neviens no šī astoņnieka nebija starp favorītiem uz medaļām. 

Apmēram 40 kilometrus pirms finiša kāpumā pirms Mikuni kalnu pārejas sāka šķelties peletons. Skujiņam un Neilandam sākumā izdevās noturēties aptuveni labāko trīsdesmitniekā, tomēr vēlāk arī latvieši pameta vadošo grupu.

Kāpuma noslēgumā trīs riteņbraucēju atrāvienu veidoja "Tour de France" čempions slovēnis Tadejs Pogačars, viņa komandas biedrs amerikānis Brendons Maknaltijs un kanādietis Maikls Vudss. Pēc kāpuma smailes sasniegšanas Pogačars un Vudss tika noķerti un izveidojās līderu duets ar Maknaltiju un ekvadorieti Ričardu Karapasu.

Nepilnus sešus kilometrus pirms finiša vienatnē aizbrauca Karapass, kurš strauji tuvojās finišam, izcīnot vienu no saviem lielākajiem panākumiem karjerā.

Karapass finišēja pēc distancē pavadītām sešām stundām piecām minūtēm un 26 sekundēm. Tuvākie sekotāji finiša spurtā sadalīja medaļas - sudrabs beļģim Voutam van Ārtam, bet bronza Pogačaram. Uzreiz aiz pirmā trijnieka palika nīderlandietis Bauke Molema, kuram sekoja Vudss un Maknaltijs. Viņi Karapasam zaudēja vienu minūti un septiņas sekundes.

Skujiņš finišēja grupā, kas no uzvarētāja atpalika sešas minūtes un 20 sekundes. Finiša spurtā par 21.vietu carnikavietis piekāpās tikai Kazahstānas riteņbraucējam Aleksejam Lucenko.

Tikmēr Neilands bija nepārspēts sprintā grupā, kas no čempiona atpalika desmit minūtes un 12 sekundes. Latvijas riteņbraucēji par savu sniegumu nopelnīja attiecīgi 20 un 10 UCI kategorijas punktus.

Grupas brauciena pieteikumā bija 128 riteņbraucēji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.